Hogy néz ki a közép szintű, szóbeli informatika érettségi?
Bemégy, húzol két tételt, kidolgozod, aztán lefelelsz.
Pl én a perifériákat meg a könyvtárhasználatot kaptam anno vagy mi a franc az.
Vicc volt az egész, legkönnyebb érettségi tárgy.
Úgy tudom, hogy be mész, húzol egy tételt, majd lesz rá fél órád ki dolgozni, majd 15 perced lesz rá, hogy felelj belőle, valahol kérdéseket tesznek fel, valahol pedig eleve a tétel alatt vannak szempontok, miből kell össze állítanod a feleletet, de egyébként a tételek alatt általában ha ki osztják, ott van a kérdés, amikből össze kell álljon az egész. Például ha mondjuk a bemeneti perifériákat húzod, ott van alatta hogy mi a periféria; milyen bemeneti input eszközöket ismersz? Ismertesd...stb. Ezekre vagy rá kérdeznek, vagy nem kell, mert mondod magadtól. A végén a lapot amire jegyzetelsz, oda kell adnod.
Valahol pedig azt hallottam, hogy ha nem annyira tudsz a húzott tételedből valamit, húzatnak veled pót tételt. Viszont ugye előttem pedig azt írta valaki, hogy 2 tételt húzott eleve.
Nálam ősszel úgy nézett ki, hogy bementem, megmutattam a iratokat, aláírtam, hogy ott vagyok,
tételt húztam felírták a tételhúzás idejét, felírták a számát, a lapon rajta volt a témakör és a tétel címe+pár kulcsszó, gyakorlati feladat ahhoz a tételhez nem volt, volt félórám kidolgozni fejből, segédeszköz nélkül, aztán kihívtak felelni 40 perc múlva(csúszás volt, a 30 percnek kell meglennie minimum, több lehet, kevesebb nem), felírták a felelet megkezdésének időpontját, elmondtam amit tudtam, kérdeztek, válaszoltam, felírták a felelet befejezésének időpontját, oszt mehettem is. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!