Felsőfokú angol nyelvizsgával kiválthatok egyetemen egy angol órát?( értem én úgy hogy nem kell bejárnom hanem megkapom a kreditet érte)
Nem kizárt, de nem is valószínű. Milyen angolóra pontosan? (Szaknyelvi kurzus, vagy csak simán kötelező a nyelvtanulás?)
A tantárgyfelelőst kérdezd meg.
Szerintem sem. De én biztosan azt tenném, hogy bemennék a TO-ra a bizonyítvánnyal együtt (nem fénymásolattal, hanem az eredetivel), csináltatnék belőle egy hitelesített másolatot (fénymásolják le, üssék rá a hivatalosításhoz szükséges felsőoktatási intézményi pecséteket), és ha ez megtörtént, akkor a papírt leadnám a tanszéken egy jól megfogalmazott kérvénnyel, kérelemmel együtt, amiben pontosan és nagyon konkrétan leírod a tantárgy nevét és kódjait,részletesen.
Aztán vagy elfogadják, vagy nem.
(Ja és biztos, ami tuti, 2 pld-t csinálnék ebből az okmányból.)
Nálunk két félév sima és két félév szaknyelv van. Bemeneti követelmény 1 db angol B2 nyelvvizsga. Kimeneti 1 angol C1 vagy 2 B2 amiből az egyik angol.
Akinek már egyetem elején megvolt a C1, vagy a második B2, a bizonyítványt bemutatva megkapta a sima nyelvi kurzusra az ötöst. Szóval nálunk ez működött, jó lenne tudni, hova jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!