Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felsőfokú angol nyelvizsgával...

Felsőfokú angol nyelvizsgával kiválthatok egyetemen egy angol órát?( értem én úgy hogy nem kell bejárnom hanem megkapom a kreditet érte)

Figyelt kérdés

2022. jún. 12. 16:29
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem, de nézd meg mit ír az egyetemi szabályzat.
2022. jún. 12. 16:31
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem tartom valószínűnek, elég sok ember kiválthatná akkor. Aztán lehet, hogy az adott egyetemen/szakon engedélyeznek ilyet. Ha az egyetemi szabályzat erre konkrétan nem tér ki, akkor írj egy emailt a TO-nak.
2022. jún. 12. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem kizárt, de nem is valószínű. Milyen angolóra pontosan? (Szaknyelvi kurzus, vagy csak simán kötelező a nyelvtanulás?)

A tantárgyfelelőst kérdezd meg.

2022. jún. 12. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kredit jár érte, akkor jó eséllyel szaknyelvi kurzus és nem válthatod ki. De ez is vaktában találgatás, ahogy #3 írja, kérdezd meg a tárgyfelelőst!
2022. jún. 12. 17:13
 5/9 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem sem. De én biztosan azt tenném, hogy bemennék a TO-ra a bizonyítvánnyal együtt (nem fénymásolattal, hanem az eredetivel), csináltatnék belőle egy hitelesített másolatot (fénymásolják le, üssék rá a hivatalosításhoz szükséges felsőoktatási intézményi pecséteket), és ha ez megtörtént, akkor a papírt leadnám a tanszéken egy jól megfogalmazott kérvénnyel, kérelemmel együtt, amiben pontosan és nagyon konkrétan leírod a tantárgy nevét és kódjait,részletesen.

Aztán vagy elfogadják, vagy nem.

(Ja és biztos, ami tuti, 2 pld-t csinálnék ebből az okmányból.)

2022. jún. 12. 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5: Ha a hallgató bemutatja a nyelvvizsgáját, vagy a felvételi eljárás során igazolja annak meglétét, akkor az bekerül a tanulmányi rendszerbe (Neptun), ami közhiteles nyilvántartás. Semmi értelme pecsétes fénymásolatokkal rohangálni.
2022. jún. 12. 17:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk két félév sima és két félév szaknyelv van. Bemeneti követelmény 1 db angol B2 nyelvvizsga. Kimeneti 1 angol C1 vagy 2 B2 amiből az egyik angol.

Akinek már egyetem elején megvolt a C1, vagy a második B2, a bizonyítványt bemutatva megkapta a sima nyelvi kurzusra az ötöst. Szóval nálunk ez működött, jó lenne tudni, hova jársz.

2022. jún. 12. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
BGE-n mukodott ez, fel kellett tolteni a vizsgabizonyitvanyt es megajanlott otos jart erte.
2022. jún. 12. 22:36
 9/9 A kérdező kommentje:
BGE-re fogok menni ha minden jól megy. Köszönöm a válaszokat !
2022. jún. 15. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!