Az lehetséges, hogy egy tanár úgy megbuktat, annak ellenére, hogy teljesen értem a tananyagot?
Ha szerinted a jegyek nem igazságosak, akkor azokat kell "megtámadni", kijavítani, magyarázatot kérni, panaszt tenni... stb. Tehát egyesével, a jegyeket.
Zárásnál ugyanis a bukás azokon fog múlni, nem pedig azon, hogy te állításod szerint mennyire érted az anyagot, és ha tele vagy egyessel, akkor a buktatás miatt utóbb hiába panaszkodsz már.
Én nem tudom, mit jelent az, hogy "versenyfeladat". Ha a tanár igazságtalan, olyan feladatokat ad, amit nem is kellene tudnotok megoldani, ha az egész osztálynak gondja van... akkor igenis össze lehet fogni, és fellépni ellene. Szülőkkel együtt akár, az igazgatónál, szükség szerint a tankerületnél.
Ha viszont csak te vagy lemaradva, és amúgy az elvárások reálisak, akkor két dolgot tehetsz:
- különórákkal, vagy egyéni sok-sok gyakorlással megpróbálsz felzárkózni (nem ciki, a matek sokaknak nem megy)
- iskolát váltasz, és olyan helyet keresel, ahol nem ilyen kemény a matematika oktatás, mert pl. humán beállítottságú iskola. Ilyen is sok van.
Szóval te tudod megítélni, lehetőleg szüleid segítségével, hogy mi a helyzet, és annak mi a megfelelő megoldása.
Elmondásod szerint 4-es 5-ös a matektudásod, de azon izgulsz, hogy megbuksz-e...
Amúgy arra még nem gondoltál, hogy meg kéne oldani azokat a feladatokat amiket ad, és akkor nem kapnál 3 db egyest rá havonta? Egy 4-es 5-ös tanulónak mint te, miért is ne kéne tudnia megoldania? Akár nehezek, akár nem. Egy 4-es 5-ös tanuló annyira nem tud hozzászagolni havonta 3 feladathoz, hogy mind a háromra egyest kap? Ha tényleg olyan nehezek azok a feladatok, és irreális a tanártól, hogy ilyet adjon fel, fel kell lépni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!