Mire jók az idegen nyelvi érettségik?
A kérdező szerintem itt azokra gondol, amik a "kémia/földrajz idegen nyelven" mezőben az első helyen szerepelnek (k_kemma_21maj_fl.pdf és k_fldrma_21maj_fl.pdf). Ezek nem azonosak a sima magyar nyelvű érettségikkel, a hetes válaszban leírtam, szerintem miért.
"amik a "kémia/földrajz idegen nyelven" mezőben az első helyen szerepelnek (k_kemma_21maj_fl.pdf és k_fldrma_21maj_fl.pdf). Ezek nem azonosak a sima magyar nyelvű érettségikkel"
De tulajdonképpen akkor ezeknek tényleg mi értelmük van? Ezek könnyített nyelvezettel íródott kémiafeladatok, vagy mi? Aki magyar nyelven akar érettségizni, az miért nem azt a bizonyos magyar nyelvű kémiát írja, amit a magyar anyanyelvű diákok is?
Leírtam a hetes válaszban, de a 67%-os lepontozott, mint mindenkit. :)
13: az okát sajnos nem tudom, de szerintem igen, a könnyebb nyelvezet miatt lehet rájuk szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!