Miért olyan nagy a különbség a főiskolák között?
Figyelt kérdés
Kikészülök 1-1 előadás során, mert a matekot nem tudom felfogni egyből, és félek, hogy nem fog menni. Kikészülök, mert sokat kell matekozni, ami nem baj, de így a többi tantárgyra nem jut annyi idő (habár a legtöbb csupán filler). Szeretem azt, amit tanulok, és akármennyire is nehéz (nekem, másnak nem biztos), el szeretném végezni mintaterv szerint. Természetesen mérnöki szakra járok. Ismerősömnek, aki közgázra jár, a legnagyobb problémája az, hogy a koleszban nem tud neten játszani. A tanáraimnak, még ha nem is mondják ki, de megvan a véleményük a bölcsészekről. "Itt nincs olyan, hogy egy héten 3 nap van csak suli, ez mérnöki szak, nem bölcsész". Úgy érzem, hogy én viszont pont a(z egyik) legnehezebb szakhalmazba nyúltam bele. Szóval, nekem fura az, hogy valaki 1 héttel a vizsgák előtt el kezd készülni, valahogy fura nekem, hogy egyeseknek ennyi az egész, itt meg esélytelen lenne, ha nem tanulnék minden nap, és természetesen ez így van jól, mert értenem kell a szakmámhoz. Szerintetek van igazság a diplomák értékének különbségében?2010. szept. 16. 16:18
1/3 anonim válasza:
Főiskola nem ad diplomát csak oklevelet. Egyébként igen, igazságos, és pont azért mert te teljesen más dolgot tanulsz. Gondolj bele, hogy az orvos mennyivel többet tanul még nálad is, míg pl egy vadgazdának mennyivel kevesebbet kell tudnia.
2/3 anonim válasza:
Első, te miről beszélsz??
Főiskola is diplomát ad! A főiskola és egyetem már csak nevében különbözik. az oktatás szintje ugyan az!
Szerintem kell hogy különbség legyen a diplomák értéke között. Egyes szakokon nagyon sokan végeznek, érthető, hogy van jobb iskola és "rosszabb", ahogy minden másban is így van. És persze ott vannak a telített szakok, ahol még jobban megválogatja a munkaadó, hogy kit vesz fel.
3/3 anonim válasza:
Én magasról tennék rá, hogy milyen különbségek vannak a szakok között, ha ez a fizetésen is meglátszódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!