Miből áll a műveltségi teszt a Mome felvételiben?
Szia!
Szerintem érdemes megnézned pár nemzetközi és magyar filmfesztivált, illetve összeszedned, hogy milyen művészek inspirálnak, kik a kedvenc rendezőid, milyen munkakörben dolgoznál szívesen egy film gyártásánál stb… Meg talán nem árt ha utánanézel pár filmes fogalomnak, de inkább személyes kérdések voltak tavaly (bár lehet azért mert online volt). Igazából arra jó a teszt hogy utána könnyebben tudjanak veled beszélgetni az interjún.
Sok sikert!
na! orulok, ha folvettek az eszterhazyra.
filmes- animacios palyan dolgozom regota, jopar embert ismerek mome-s, szfe-s, kepzos korokbol, (ex-)diakot is, tanart is, es TUDOM, hogy sokat segit az elokeszito.
felkeszito eleg sok helyen van, de a budai es a corvin jo aranyokat tud felmutatni. a kiskepzot kifelejtettem. (biztos van masik jo is, nem vagyok naprakesz)
mindenkeppen sok munkat kell beletenni, es nincs ra garancia hogy folvesznek, de mivel tudjak, hogy mi kell a felvetelihez, igy celiranyosan keszitenek fol.
sokszoros a tuljelentkezes, tobbszaz jelentkezobol vesznek fol 5-10 embert, garancia nincs.
nem szabad hasra esni ezektol a muveszeti iskolaktol, sok hulyeseg tortenik ezekben a sulikban is (anno ezert nem is jelentkeztem, hiba volt!), a vegzos embereket is sokszor sikerul elrontaniuk, stb.
DE ha bent vagy es odateszed magad, akkor bizonyos (resz)teruleteken sokat lehet fejlodni. (es ha egyszer bent vagy, akkor nehezen dobnak ki)
arra peldaul nem tanitanak meg, hogy mibol es hogyan lehet megelni, es a 0 kilometeres MOME-s (pl. anim) vegzosok kezdetben sokszor nagyon fasza gyereknek hiszik magukat, persze aztan (jobb esetben) jon a pofaraeses...
Köszi, hogy ezeket leírtad. Ezek szerint mindenkinek más tapasztalatai vannak az előkészítőkkel. 👍😊
És jó hogy szóltál, hogy az életbe lépésre nem készítenek fel, akkor erre majd én odafigyelek 😁 és igyekszek ebben is fejlődni
Sokkal később látom ezt a kérdést. Gratulalok a felvételihez!
Esetleg lenne EKKE tervezőgrafikás ismerősöd, akitől lehet informálódnia szakról?
9!
EKKE Tervezőgrafikás vagyok, szóval kérdezz bátran, ha tudok segítek ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!