Szociális támogatás?
NYME-GEO-ra járok, és igényelni fogok szociális támogatást arra hivatkozva, hogy anyám munkanélküli, és arra, hogy apám nyugdíjas. Keresgéltem neten, hogy ez az összeg körülbelül mennyi lehet, és nem igazán találtam erről konkrét információt.
Olyasmit találtam, ahol valami 10-28 ezer forintot ír, valamiféle szociális ösztöndíjra, FÉL ÉVENTE, viszont szerintem ez édes kevés, azt figyelembe véve, hogy milyen helyzetben vagyunk. Az autónkat el kell már adnunk, hogy fizetni tudjuk a számlákat, és legalább azzal meg szeretném könnyíteni a család helyzetét, hogy a főiskolás kiadásokat állom. Szóval aki tud erről valamit, mennyi támogatásra számíthatok? Igaz az, hogy fél évente kapok majd támogatást, vagy számíthatok arra, hogy havonta lesz valamennyi?
A szoc.támot havonta adják.
Az, hogy mennyi lesz az összege, attól függ, hogy hányan vagytok az adott összegre, és kinek hány pontja van.
Az egyetem hallgatói térítések és juttatások szabályzatában és a kari mellékletben megnézheted, hogy miket kell beadni, mi alapján pontoznak, és hogy ösztják el az összeget.
azt hiszem 8-24 között lehet kapni havonta.
én is NYME-n nyomom egyébként, csak kombathelyen.
ilyen pontrendszer alapján számolják. beleszámít az egy főre jutó havi kereset, távolság a lakhelyed és az iskola között, eltartott testvérek száma, krónikus betegség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!