Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a szerepe az iskolalelkésze...

Mi a szerepe az iskolalelkészeknek? Mit csinálnak? Hasznos a munkájuk a diákság számára?

Figyelt kérdés
Kik ők? Hogy lehet velük felvenni a kapcsolatot? Olyanok, mint az iskolapszichológusok?

2022. márc. 17. 16:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

És? Ettől még ég és föld a különbség egy pszichológus és egy pap/lelkész között.

Egy pap adhat tanácsot de kb ennyi, ha komolyabb problémád van mint ADHD, bipolaritás, depresszió azon nem fog tudni segíteni. Egy pszichológus fel tudja ismerni ezeket és tudja az illetőt segíteni, vagy ha olyan a probléma akkor tovább tudja küldeni pszichiáterhez

2022. márc. 19. 11:12
 12/13 A kérdező kommentje:

#11.

A sulipszichológus sem tudna mit kezdeni a komolyabb problémákkal, maximum meghallgatja a problémáid és átirányít egy komoly pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Az iskolapszichológusok eléggé nem tesznek semmit. Legalábbis nekem még soha nem segített semmit egy sem. Kis problémákkal meg minek. Ha megvágom az ujjam, akkor sem rohanok az orvoshoz vagy a gyógyszertárba. A problémáit az embernek magának kell feldolgozni, bármilyen másik ember csak segíthet, nem dolgozza fel helyetted. De ez sem általános. Engem például kifejezetten zavar, mert egyedül is fel tudom dolgozni az élet nehézségeit.

2022. márc. 19. 11:50
 13/13 anonim ***** válasza:

És miből gondolod hogy egy lelkész jobb? Alapból vallási szempontok alapján fog hozzád viszonyulni aminek megvannak a negatívumai.

Vallásos iskolának a hülyeségeit nekem időbe tellett mire levetkőztem magamról, mert a lényeg a vallás volt nem pedig a te jóléted.

Vannak olyan dolgok amihez segítség kell az embernek, feldolgozni senki se fogja helyetted a dolgokat, de jó kérdésekkel rávezethet a problémád forrására egy pszichológus.

2022. márc. 19. 12:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!