Ha még a régi rendszerben érettségiztem, akkor kell emeltszintű érettségit tennem ha felvételizni akarok?
Igen, kell érte fizetni, nem tudom, hogy most mennyit, én vagy 5 éve voltam, akkor 25.000 ft volt, és igen, meg kell csinálni.
Én a régi rendszerben csináltam egy egyszak magyaros diplomát, és gondolkodtam, hogy most megcsinálom az angolt mellé. De egyébként voltaképp bármelyik szakra elfogadják a nyelvi emeltet, szóval ezt szokták ajánlani, mert szerintem ez a legkönnyebb az összes emelt közül.
Ami egyébként nevetséges, mert van egy diplomám és most érettségizzek le? Régen a másoddiplomához bemutattad a diplomát, és az elég volt.
Amúgy van egy felsőfokú meg egy középfokú nyelvvizsgám, és majdnem mindenből ötösre érettségiztem, mindent 100 %-nak számítottak be, olyan pontszámaim lettek, hogy csak néztem. Az orvosira is bekerültem volna. Amire annak idején esélyem nem volt.
Végül egyébként én sem iratkoztam be, mert több millióba kerülne az 5 év, és úgy döntöttem nem ér annyit egy tanári diploma. Nekem már csak 1 évet finanszíroztak volna, mert már van egy nappalis diplomám. Amúgy régen 3 év alatt le lehetett tenni a B-szakot, és felhívtam a tanszéket, és megkérdeztem, és azt mondták, hogy most is úgy van. Aztán kiderült, hogy valamit nagyon félreértett a tanszékvezető, mert 5 év keményen, de úgy, hogy kb. a tantárgyak feléből felmentést kaptam. Lett volna vagy 5 tantárgy, de nem lehetett többet felvenni, a Neptun nem engedte, nem tudtam volna gyorsítani. Persze a tandíj ugyanannyi lett volna, mintha lett volna 15 tantárgy. Szóval én passzoltam inkább. Utólag mondták, hogy ja, nekem kreditszámlálóra kellett volna mennem, úgy olcsóbb lett volna. Értem, csak legalább ötször hívtam őket, és előtte nem mondták, csak utólag.
Szóval ha belevágsz, akkor nagyon nézz utána mindennek, amit a tanszéken mondanak, az sem feltétlenül igaz.
"aki 20 éve diplomázott, annak most mit fogadnak el, és mit nem. Szerintem sehol nincs ez leírva."
Dehogynem. Vagy akkor szerinted amikor valóban dönteni kell, tehát amikor nem csak úgy érdeklődik valaki telefonon, ki dönt és mi alapján?
A tanszékvezető mondott valamit, és nem úgy lett. Mondom, nincs leírva, mert ha le lenne, akkor megkaptam volna azokat a kedvezményeket, amelyeket nekem szóban és e-mailben is leírt.
Igen, az én hibám volt, hogy nem írtam oda neki, hogy akkor paragrafust csatoljon már.
Amúgy ha ennyire tudod, akkor csatolhatnád, tényleg érdekel.
"Havi 50 ezerrel lenne több a fizum, ha lediplomáznék. Így nem éri meg. Kb. 1,5 millió a diploma."
Ha szerinted nem ér meg 1,5m forint befektetést, hogy (nettó?)50 ezerrel többet keress havonta, akkor szerintem meg nem való neked a diploma. Főleg nem egy gazdasági. 😂
Vegyél fel diákhitelt, fizesd abból, azt hiszem kamatmentes és az infláció miatt a végzés után 5-10 évvel már úgy el lesz inflálódva az adósság hogy kb zsebből ki tudod fizetni. Főleg hogy ha most 50 ezerrel többet keresnél diplomával ez évente még növekedni fog 10-15%-al legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!