Régebben az egyetemeken tényleg kötelező volt elmenni az előadásokra?
nálunk a legtöbb most is kötelező.
Óbudai Egyetem
Most is kötelező az órák legalább 70%-án részt venni a TVSZ szerint (legalábbis nálunk) - az más kérdés, hogy a tanár tart-e katalógust és a részvételt mennyire kéri számon. Jogában áll, hogy a 30%-ot meghaladó hiányzás miatt ne adjon aláírást a félév végén, és ne engedje vizsgázni a hallgatót.
-falcon-
Úgy nézem, hogy a SZTE Tanulmányi és vizsgaszabályzata ezt tényleg nem tartalmazza ( [link] viszont azt írja,hogy az egyes tantárgyak meghirdetésekor közzé kell tenni a teljesítési követelményeket. Tehát a tantárgyleírásokat kell elolvasni, hogy szerepel-e azokban valamilyen formában az előadáson való részvétel.
-falcon-
Szia!
Bár még csak egy hete vagyok egyetemista, de nálunk a legtöbb előadás kötelező, főleg a szaktárgyak (közgazdásznak mikroökonómia és vállalatgazdaságtan), a gyakorlatok elvileg kötelezők, talán összesen 3 igazolatlan órát engednek meg. Nálunk van olyan elméleti tárgy, ahol van katalógus (450 fő) és a tanár ellenőrzi, hogy "tanulunk"-e, mert online felületre feltölti az anyagot és minden egyes héten le kell szedni, kérdéssort kell kitöltenünk, stb.
19/F
SZTE-s vagyok és nálunk is elvileg kötelező. Csak nem a TVSZ-ben van leírva, hanem a kurzusok követelményrendszerében. Nálunk amúgy 25% lenne megengedett.
Az más kérdés, hogy a tanárok nem tartanak katalógust:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!