Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem tisztelik a diákok...

Miért nem tisztelik a diákok a tanárokat?

Figyelt kérdés
11. osztályba járok és már 9. osztály vége fele elkezdtem felfigyelni arra, hogy az osztálytársaim és más iskolából/osztályból való diákok nagyon tiszteletlen a tanárokkal. Persze, én is ellógtam jó párszor órákról, röhögcséltem órákon, de ezt nem folyamatosan csinálom. Azt a minimális tiszteletet megadom a tanárnak, hogy az órák 80% odafigyelek. Egyes osztálytársaim meg még olyat is csinálnak, hogy minden k-nak és r----k lemondják a tanárt a füle hallatára. Arról nem is beszélve, hogy van 4-5 gyerek, akik minden évben valamiből bukásra állnak és a tanár két hétig kínlódik azon, hogy valamire adjon nekik jegyet, hogy átmenjen, mert ha nem engedi át, akkor jönnek a szülők és leordítják a tanárnak a fejét, hogy az ő kicsi fiacskájával (mert ezek mind fiúk) hogy tehet ilyet hogy megbuktatja. Jó, persze tény hogy nem mindegyik tanár tanárnak való, de attól még meglehetne adni azt a minimális tiszteletet hogy nem hordják le az egész osztály előtt minden ocsmány szavakkal.

2022. jan. 30. 21:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%

Lemaradt!

- Munkaerő piaci ismeret és felkészítés:

Cégek, intézmények megismerése. Önéletrajz írása, interjúra való felkészítés. Jog (saját és mások) ismeret. Érdekérvényesítési lehetőségek. Vállalkozás alapítása és kezelése, működtetése.

- Közgazdaságtan és pénzügyi ismeretek.

Lásd youtube-on (hasznosan is lehet használni), kiszámoló akadémia.

[link]

2022. jan. 30. 23:04
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

3-as, azért nem tudom, hogy hol élsz, az én lányom 13 éves, és nem fogott több faszt, mint kilincset, ebben egészen biztos vagyok. És az osztálytársai sem, még mind szűz. Szóval azért ne általánosítsunk.

Ennek ellenére én is a nevelést mondanám problémának.

A lányom is meséli, hogy miket mondanak a suliban az osztálytársak a tanároknak, és a hajam égnek áll. Volt is rendkívüli szülői emiatt, és az érintett szülőknek volt a legnagyobb a szája, hogy a tanár nem tud fegyelmezni. De mégis mit tud tenni a tanár egy olyan diákkal, aki simán odavágja neki, hogy k...d be a f....omat? Ha meg beír a gyereknek, akkor a szülőnek áll feljebb?!

Igen, nekünk is volt olyan tanárunk, aki nem tudott fegyelmezni, és állandó duruzsolás volt az óráján. És volt olyan, aki soha fel nem emelte a hangját, mégis féltünk tőle, és csendben figyeltünk. De mégis mikor mertünk volna ilyet mondani egy tanárnak?! Mit tanárnak, egy felnőttnek?!

Ennek a korosztálynak már mindegy, nincs az a kiállású tudós ember, akire tisztelettel tekintenének, mert úgy lettek nevelve.

2022. jan. 31. 16:28
 13/17 anonim válasza:
48%

12es tipikus anyuka vagy aki elhisz mindnet a lanyanak. Ne legyen igazam azt kivanom. De a mai 13 evesek mar javaba kuldozgetik egymasnak a masztis vidiket snapchaten,instan. Sokuk persze szuz marad de azert erosen benne vannak a dolgokba. Nemelyikuk meg annyira tolja hogy szuznek mondja magat mert csak "felig" tettek be neki.

(Szemelyes tapasztalatok sajna)

2022. jan. 31. 16:33
 14/17 anonim ***** válasza:
96%

A lányom még nem is menstruál, telefonja, laptopja nincs. Szóval lehet, hogy tipikus anyuka vagyok, de nem hiszek el mindent a lányomnak, mivel nem kérdeztem rá, hogy szokott-e masztizni. Nyilván igen, de nem vallaná be, én meg nem faggatom ilyesmiről. Viszont iskola után mindig itthon van, nem alszik házon kívül, és minden lépéséről tudok, szóval abban biztos lehetsz, hogy nem fogott több f.aszt, mint kilincset. Azért mert 100-ból van egy ilyen, azért nem kéne általánosítani.

Személyes tapasztalatok? Miért, te szexeltél 13 évessel? És ott ki volt a hibás, szerinted? Azért ez törvénybe ütközik, vigyázz!

Bírom az ilyen mai lányok dumát, szerintem 40 éve nem voltak ilyenek? Nekem is volt osztálytársam, akit 14 évesen szült az anyja.

2022. jan. 31. 16:43
 15/17 A kérdező kommentje:

Senki sem akart általánosítani, de ha egyes szülők megtudnák hogy hol tart a gyereke a nemi életében, akkor szerintem sokan szívszédülést kapnának. Persze, csomó olyan lány van, akik rendesek normálisak, kedvesek és értelmesek, de van egy réteg (ami sajnos egyre nő) ami hát... tipik tini picsuka kategória és sajnos ez egyre kisebb kórban kezdődik el. Szóval, biztos vannak, akik még nem csinálnak ilyet (és sosem fogják olyan szinten űzni mint ahogy a 3 mondta), de sajnos van egy réteg ami ilyen és egyre csak növekszik.

Pl az én iskolámba mikor végig megyek a folyóson látok csomó lányt akik tiktokot csinálnak olyan zenékre, hogy... hadd ne mondjam milyen szöveggel és közben a feneküket dűtik ki és rázogatják (aka twerkelnek).

2022. jan. 31. 17:49
 16/17 anonim ***** válasza:
19%
miért is kéne?!?! a tanárok nagy része a mai világban inkább szégyellni való, minthogy tisztelni kéne
2022. febr. 1. 08:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Talán éppen azért, mert belefáradtak a pofátlanokba

Persze, van olyan is, aki eleve pályát tévesztett, de olyan is, akinek csak elfogyott a türelme

2022. febr. 2. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!