Számít, hogy milyen középiskolába jártál tovabbtanulásnál? Vagy egy gyengebb iskolabol is mehetek egyetemre ha jók a jegyeim?
Mehetsz bármilyen gyenge iskolából....
Aztán persze az egyetemen kiderül, hogy mennyire gyengék az "alapjaid".
Akárhonnan mehetsz. A tudásod fog számítani
Én nagyon hálás vagyok az erős alapokért, amit a gimiben kaptam, mert rengeteget segített nekem. Könnyebb volt a dolgom. De ettől még sikerülhet neked is, csak többet kell küzdened valószínűleg.
Szerintem ez egy babona. Az iskolában tanultakból nagyon kevés kell az életben, és egyébként az egyetemen is. Persze biztosan van kivétel, ha pl. valaki matek szakra megy, és nincsenek meg az általános iskolai matek alapok, akkor ott biztosan lesznek gondok. De szerintem akkor nem tudná megcsinálni az emelt szintű érettségit.
Egy gyenge gimiben könnyebben kapsz jó jegyeket, így könnyebben fel is vesznek.
"Egy gyenge gimiben könnyebben kapsz jó jegyeket, így könnyebben fel is vesznek."
De jó esetben nem csak az a cél, hogy felvegyék, hanem az, hogy el is végezze - amihez viszont pont nem jók a gyengébb gimi jobb jegyei...
8: ugye te nem jártál még jobb egyetemre...???
Pl. a BME-n Úgy fogja nézni a kezdő matekot, mint tyúk a kerítés tetejét, ha nincsenek meg az alapok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!