Fna röviítés mit takar az egyetemi felvételinél ?( értem én, hogy felsőoktatás szakképzés nappali munkarendben de ez diplomát ad ha valaki egy kicsit bővebben ki tudná fejteni megkösszönném
F= felsőoktatási szakképzés
N= nappali
A= állami finanszírozás, nem kell fizetni az oktatásért.
Nem ad diplomát, olyasmi, mint egy OKJ, két évig tart, heti 3-5 napon kell menni, a végén szakdolgozatot írni, sőt sok helyen gyakorlat is van benne (ez pár hét, gyakran fizetetlen munka).
Két előnye van, az egyik, hogy kevés pont is elég (240-260 szaktól függően), a másik, hogy utána lerövidül kb egy évvel az alapszak, ha esetleg tovább akar menni az ember.
Nincs meghatározott emelt érettségi tárgy, ezért a felvi a legjobb eredményekkel fog számolni. Alacsonyabb a minimumponthatár, 280 helyett 240 ha jól tudom. Ha nincs elég pontod bekerülni alapszakra és elvégzed a foszkot (ha egyezik a szakirány pl. gazdasági terület) akkor kaphatsz plusz pontokat a foszkos záróvizsga eredményétől függően. Aztán az is lehetőség, hogy a foszk alatt megtanulsz egy csomó olyan tárgyat, amiből tehetsz emelt érettségit és akkor jobb pontokkal indulsz neki az alapképzésre. A foszkról azt hiszem néhány tárgyat el is tudsz fogadtatni az alapképzéshez.
Azt viszont tény, hogy diplomát nem kapsz, felsőfokú szakképzettséget igazoló oklevelet kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!