Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy működik a jelentkezés...

Hogy működik a jelentkezés középiskolába?

Figyelt kérdés
Olyan középiskolába ahol nem kérnek felvételit. Hogy működik? 8 osztályosból mennék át középiskolába

2022. jan. 15. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy kell jelentkezned, mint amikor kérnek írásbelit. Itt megtalálsz minden információt:

[link]

2022. jan. 15. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
2022. jan. 15. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindig megdöbbenek az ilyen kérdéseken, nálunk év eleje óta folyamatosan ez a téma a suliban. Nektek nem mondták el? Az általános iskola intézi a felvételi folyamatot. Az osztályfőnök kiad neked egy nyomtatványt, ahova beírod, hogy melyik iskolákba szeretnél jelentkezni. Ők fogják intézni a jelentkezést. Ha nem kérik a felvételit, akkor a jegyeid alapján fognak rangsorolni.
2022. jan. 16. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:

3-as már nem így van (legalábbis nálunk). A Kifir rendszerén keresztül a szülőnek kell leadnia elektronikusan, hová szeretné a felvételt leadni, ehhez teszi hozzá digitálisan az iskola a gyerek jegyeit, majd kerül a kettő összefésülésre, a szülőknek kontrollra kiadásra, majd miután visszaadod nekik aláírva, utána beküldik a rendszerben lévő adatokat digitálisan (és talán nyomtatva is, ebben nem vagyok biztos). Későbbiekben az esetleges sorrend változást (erre egy szűk időablak van) is digitálisan lehet majd intézni. De minden ott van a Kifir-ben leírva.

Az írásbelire (ami nem értinti a kérdezőt) is december elejéig lehetett jelentkezni, szintén a Kifir rendszerén keresztül.

2022. jan. 16. 21:13
 5/8 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, hát nálunk pedig az iskola intézte. Papíralapon kellett kitölteni a jelentkezést. A felvételire is ők adták be a jelentkezést, pedig én is úgy tudom, hogy azt a szülőknek kéne intézni. De még ha nem is teszi meg az iskola, azért elég fura, hogy a gyerekek nem tudnak erről. Elég fontos lenne erről tájékoztatni a diákokat és a szülőket, nálunk erről külön szülői értekezlet is volt.
2022. jan. 16. 22:14
 6/8 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Nekem idén van először felvételizőm (8. oszt.), nálunk is külön volt erről szülői és a gyerekekkel is beszélnek erről rendszeresen. Papír alapon nálunk csak az adhatja be, aki valami miatt egyáltalán nem tudja megoldani, hogy online leadja.

Nagyon furcsa, hogy ebben is vannak eltérések.

2022. jan. 16. 22:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát ja csak 8 osztályos gimnáziumba nem igazán beszélnek erről...
2022. jan. 17. 07:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Oké, látom írtad, hogy 8 osztályos, csak szerintem a hozzászólók ált. iskola 8. osztályosára gondoltak és nem 8 osztályos gimnáziumba járó nyolcadikosra. Információ itt: [link]
2022. jan. 17. 08:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!