Mennyire nehéz az érettségi? Sokat kell rá tanulnom, ha nem szeretnék tovább egyetemre menni?
Jelenleg tizedikes vagyok. 2025-ben fogok érettségizni ha minden jól megy de az összes tanár úgy beszél rólay mintha fel lenne fújva az egész. Tényleg ennyire nehéz lenne? Őszintén megmondom nagyon izgulok már előre.
Középszintű érettségi lesz némettel.
Nincs érettségim, azért nincs mert annak idején sz.rtam a világra. Csináltam egy szakmát, abban dolgozom.
Viszont ha engem kérdezel, nem lehet nehéz... Ha igazából az a cél, hogy legyen egy papírod és tökmindegy mik a jegyek, szerintem így 31 évesen minimális tanulással én is megugranám, vagy legalábbis átrugdalnának rajta...
Persze hogy ezt mondják a tanárok, hiszen aki viszont tovább szeretne tanulni, annak azért rohadtul nem mindegy hogy hogyan sikerül, mert kb a jövőjét befolyásolja hogy hova veszik fel, vagy éppen hova nem.
Ha nem akarsz egyetemre menni, nem nehéz az érettségi, ha orvosi, jogi pályára vágysz, akkor nehéz, mert minden pont kincset ér, és ha sz.r lesz, elfelejtheted ezeket a dolgokat.
Ne aggódj miatta, most is simán meg tudnád csinálni. Az érettségi egy vicc. Tudj írni, olvasni és szöveget érteni. Ennyi. Minden más megtalálható a függvénytáblázatban, atlaszban.
És ezt bár egyetemistaként mondom, de már gimisként is pont így éreztem.
Nézz meg pár feladatsort, meg fogsz nyugodni. Különben is rengeteg idő van rá. Olyan 2-3-4 óra. Az mindenre elég. Főleg középszinten.
Ha nem szeretnél egyetemre menni akkor teljesen mindegy hanyasra írod. Egyáltalán nem nehéz. Nálunk is minden tanár előadta hogy mennyire nehéz.
Én nem voltam kifejezetten jó tanuló, de annyira rossz sem. Érettségi előtt csinálgattam feladatsorokat, tételeket dolgoztam ki, szóval nem vittem túlzásba. Az összes 3-as 4-es lett. Ha te jó tanuló vagy, szoktál készülni rendszeresen az órákra, érettségi előtt is időben elkezded akkor nagyon jól fog sikerülni. Az írásbelin 0 tanulással is össze lehet szedni minimum egy kettest, szóbelin pedig általában a tanárok jofejek és segítőkészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!