Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tehetek-e az ellen valamit,...

Petererer kérdése:

Tehetek-e az ellen valamit, hogy az egyetem egyoldalú nyilatkozattal megszünteti a hallgatói jogviszonyomat, arra hivatkozva, hogy nem értem el 75 kreditet az első 5 félévben?

Figyelt kérdés
2019 őszén kezdtem el tanulni a BGE-n, most vagyok az ötödik félévem végén, és nemrég kaptam egy üzenetet, amiben az állt, hogy megszüntetik egyoldalú nyilatkozattal a jogviszonyomat, mivel nem értem el 75 kreditet az első 5 félévemben (Nemzeti Felsőoktatási törvény 59. § (3) és az Egyetem Hallgatói Követelményrendszer 49. § (6) bekezdésének a) pontja alapján). Igaz, hogy pár félévben nem vettem fel több tantárgyat, például a mostaniban csak 2 tárgyat vettem fel, amelyeknek csak elméleti órájuk volt (tehát nem kellet bejárnom). Azért vettem fel ilyen kevés tárgyat, mert pikkelysömöröm van, és emiatt nem akartam emberek között lenni, nagyon szorongtam ettől, az első félévben is nehezen vettem rá magam, hogy bemenjen a gyakorlati órákra. De az utóbbi időben már kaptam a bőrbetegségemre új kezelést, amivel kb. 90%-a elmúlt. Szóval az egészségügyi helyzetemre hivatkozva vagy akár anélkül is tehetek valami azért, hogy ne szűnjön meg a jogviszonyom és folytatni tudjam az egyetemet?

2022. jan. 3. 03:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy pikkelysömör nem komoly betegség, erre nem lehet hivatkozni, a jogviszonyod megszűnt. Vagy felvételizel újra, vagy kifizeted/ledolgozod az elhasznált féléveket.
2022. jan. 3. 11:27
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Huhh ha 75 nem ment 5 félév alatt, akkor átlagosan kevesebb mint 15 kreditet teljesítettél félévente és kb 30-at kéne.

Az kevesebb mint a fele a mintatatervnek.

Szerintem ezek után nem tudsz reklomálni, főleg nem szorongásra alapozni.

Munkahelyen is azért fogsz heti mondjuk 18 órában bejárni, mert szorongsz? és majd csodálkozol ha kirugnak?

Az élet nem így működik. Nem a világ alkalmazkodik hozzád, hanem te a világhoz, akkor is ha ez neked nehezebb az átlag embernél.

2022. jan. 5. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!