Melyik egyetemen jó a matematikus Bsc vagy a programtervező informatikus mester?
Szeretnék tanulni leginkább matekot, jelenleg Bsc-t végzek, Gazdinfót, de ez a szak, ezen az egyetemen elég gyenge...
Levelező jönne szóba.
Viszont nem akarok olyan helyen tanulni, ahol motiválatlan, kiégett tanárok vannak, akiktől semmi nem tanulok, nem teszik könnyebbé, érthetőbbé a tananyagot, hanem csak ledarálják, majd jön a szívatás a vizsgaidőszakban. Túl vagyok már nem kevés egyetemi éven (osztatlan képzés, most pedig bsc), és mindig ez volt a tapasztalatom:
- A tanár nem oktat; nem tud előadni, borzalmas órákat tart; a kiadott tananyag használhatatlan; vizsgaidőszakban meg jönnek a random vizsgák...
Kezdek erről letenni, de gondolom ilyet Magyarországon nem fogok találni...
Akkor a bmet ki is hagyhatod. 😂 Itt voltam ttk-n mesteren, mert mindenki tolta, hogy mekkora presztízs meg milyen jó meg minden...
Ahha. Baromira örülök, hogy abszolváltam. Ráadásul mocskosul drága volt a képzés is (700 000/félév). Kösznem.
Egy matek msc-n elmehetsz jó sok irányba, miközben progtervezőn pedig leginkább infóban használatos matekot tanulsz.
Te döntsd el...
Amúgy nem te vagy az első, aki ilyen véleménnyel van. Sajnos Magyarországon az egyetemi oktatás, alacsony színvonalú, alkalmatlan tanárokkal. Hanyag hozzáállással a hallgatók felé. Ócska minőségű jegyzetekkel. Ezt már rengeteg ember, sőt, még egyetemi tanár is említette nekem.
Mondjuk én a hageni egyetemre készülök, ha minden jól alakul, akkor matek alapképzésre.
Mondjuk én nem bízok semmit a véletlenre.
Emelt matek érettségi szart sem ér, vicc a közoktatás is.
Megvan nekem a Bolyai-sorozat (csak matek, mint algebra, geometria is megvan, stb.) összes könyve, példatára. 30 db körüli könyvről van szó. Megvan Obádovics J. Gyula összes könyve is.
A fentiek természetesen elektronikusan, igaz, sok szkennelve, de a lényeg a tartalom.
Ezen kívül a 60-70-80-as évek matematikai vonatozású könyvek is különböző témákban (analízis, geometria, algebra, stb.). Kuros, Coxeter, Hilbert, Colerus, Rudin, stb.
A fenti könyvek jó, ha kéznél vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!