Matematikából felmentett tehet matekból érettségit?
Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy az illetőnek van 6-7 hónapja hogy heti 7 nap , napi 10 órát matek tanulással töltsön. Lehetséges lenne így diszkalkúliával le tenni a matek alap érettségit?2021. dec. 23. 13:36
12/17 A kérdező kommentje:
Gimi utolsó 2 évében voltam fel mentve a számolás alól. Az órákra ugyanúgy be kellet járnom attól még. Az előtt sem az volt a baj hogy a megoldást nem tudtam , hanem abba a módszernek zavarodottan bele , meg a benne lévő számokban , amikkel el várták volna hogy a választ meg kapjam , és azt le vezessen. Azt hiszem 13. elején még kellet matekoznom , és épphogy de megvolt a 2 és. Amúgy eredetileg csak középfokú érettségi kell matekból a mechatronikai mérnökhöz.
2021. dec. 23. 16:21
13/17 anonim válasza:
Ahhoz, hogy egyetemre jelentkezni tudj, szükséges 1 emelt megléte.
Neked van emelt érettségid?
14/17 A kérdező kommentje:
Több is.
2021. dec. 23. 17:24
15/17 anonim válasza:
Ez egy kamikázeakció. Matematikushallgató vagyok, az egyetemi matek köszönő viszonyban sincs a gimis anyaggal. Van, hogy olyan embereknek is nehézséget okoz az átállás, akik a középiskolában kifejezetten jók voltak, és hozzá voltak szokva, hogy sikeresek. Alapvetően magam is azt vallom, hogy a szorgalom csodákra képes, de vannak bizonyos objektív határok, és a diszkalkulia sajnos ilyen. Ahogy végtaghiánnyal sem mehetsz tűzoltónak, diszkalkuliával sem mérnöknek. A régi rendszerben még azt mondtam volna, hogy próbáld ki, ha nem hiszed, viszont a hallgatói szerződés mellett nem kellene ekkora bajt hozni a saját fejedre. Nem csak mérnökökből lehet értékes ember, gondold végig reálisan, milyen képzés jönne szóba, amihez kedved lenne, és nem kell hozzá számolni.
16/17 anonim válasza:
#1 vagyok, a kettes közép matek még reális is lehet, de szerintem sajnos a mérnöki, gazdasági, vagy bármilyen matekos egyetemi képzés egyáltalán nem reális.. nem csak be kell kerülni,de el is végezni, ami így nem igen életszerű.
17/17 anonim válasza:
Hát nem is tudom, nekem erős 4 es matek emeltem van, de a mérnök matek 1, gyanús hogy 90 % bukni fog nálunk, remélem azért sikerül 2 esre. Tudod itt olyan a matematika ahol több a betű mint a szám, a feladatokban. Ezt most kimerem jelenteni, nem leszel soha mérnök, mert kibuksz az első félévben. Ez az igazság. És a mechanikát még nem is említettem, meg mérnök fizika mérnök kémia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!