Matematikából felmentett tehet matekból érettségit?
Nem reális elképzelés.
Úgy gondolod, nem lesz más dolgod az elkövetkező 6 hónapban, mint naponta 10 órákat matekozgatni?
Ezek olyan dolgok, amikek általanos iskolában és utána a gimnáziumban hosszú évekig tanultam a gyerekek. Mivel te felvoltál mentve matematikából, ezért neked ez a folyamat kimaradt.
Az még hagyján, de az egyetemi jelentkezéshez kell emelt szintű érettségi.
Matekból emeltezni szeretnél? Mert ha a kettes is éppen meglett középszinten, és most akarsz nekiállni tanulni, az a 6 hónap vajmi kevés, még a középszinthez sem elegendő. Ezentúl még az is van, hogy az emelt szintű matekhoz teljesen másik logikára van szükség, aminek elsajátításához bizony idő kell. Talán ha jövőre jelentkeznél, 1,5 év elég lehet intenzív tanulás mellett.
Én úgy tudom, hogy a középiskolai érettségi tanulmányi óraszámhoz kötött.
Legalábbis régebben én azért nem tehettem le informatikából, mert nem volt meg a kellő óraszám (fel kellett volna vennem fakultatívan is, de elég volt nekem a napi 7 óra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!