Akik tanultok/tanultatok valamilyen hangszeren, szerettek/szerettetek szolfézsórákra is járni?
Mikor volt?
Én a 90-es években voltam általános iskolás, alsóban tanultam furulyázni, de szolfézsra járni én sem szerettem, mint ahogy más se nagyon, akikkel jártam.
4-es: Ja, így más. Az érthető! :D
De viccet félretéve, 25 éve is minden korombelinek nyűg volt szolfézsra járni, volt, aki azért nem kezdett hangszeren tanulni, vagy pár alkalom után otthagyta, mert utálta a szolfézst.
Ennek az is lehet az oka, mint az énekóráknak, hogy még most is CSAK a régi népdalokat tanítják, amik már a mai embereknek nem feltétlenül vonzó (azért írtam kiemelve a CSAK-ot, mert mindig is fontosnak tartom a népdalokat, zenetörténetet megismerni, de ha éneklést, zenélést is akarnak tanítani, bizony a könnyűzenét is elő lehet, sőt kell venni. Hangszeres tanulásnál különösen, persze ott is szükség van népzenei alapokra, csak nem kizárólagosan azokra, ahogy szolfézsórákon, ill. hangszeres órákon tanítják.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!