A Szent Margit Gimnáziumban miket kérdeznek a világnézeti felvételin? Illetve milyen az iskola hangulata, szeretnek oda járni a gyerekek? Támogatóak a tanárok?
Szia! A suli honlapján a menü - gimnázium - osztályainknál meg tudod nézni az osztályok bemutatkozását.
A v. felvételin imákból kérdeznek részleteket, meg van olyan kérdés is, hogy erről meg erről mi a véleményed. De igazából ha a rendes felvételid jól sikerült, nem ezen fog múlni, hogy bejutsz-e.
Természetesen itt is vannak klikkek, de kb mindenki megtalálja azt, amelyikben jól érzi magát.
Hangulat- én a barátaimmal jól elvagyok, a többiek is szerintem jól érzik maguk
Tanárok - hát, ez egyénfüggő
Van aki jófej és jól tanít
Van aki vagy jófej vagy goromba, de jól tanít
Van aki jófej, de fegyelmezni (és ezáltal tanítani) nem tud
Van akitől mindenki fél
Stb
Egyébként ide jelentkeztél/akarsz jelentkezni?
Én szeretek ide járni, egész jó hely, ahhoz képest, hogy suli :). Elég nagy mondjuk, az elején nehéz kiigazodni :). Jó a hangulat, jó a társaság (az én osztályomban legálábbis biztos), és ahogy az előző is írta, vannak ilyen-olyan-mindenféle tanárok (de "nagyon rosszak" nincsenek... tavaly egy kicsit idegbeteg tanárt kaptunk ofőnek, idén már nem tanít nálunk :)). Jó a menza, tiszták, jól felszereltek a termek, jól szervezettek a programok.
Egyébként mi az a világnézeti felvételi? Miből áll? Nekem ilyen nem volt :/.
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek.
Hatodikos lányom januárban felvételizik és a Szent Margit nagyon tetszett neki tegnap a nyílt napon. Pont ilyen rendes, kedves gyerekekkel találkoztunk, amilyennek ti is tűntök. A kérdést azért tettem fel, mert anonim módon az ember esetleg őszintébb mer lenni. De a válaszaitok nagyon megnyugtatnak.
Persze, ahogy mindenki, a tanárok is sokfélék, de az iskola alaphangulata fontos, hogy jó legyen. Nem akarom, hogy szorongania kelljen például, vagy nyomasztó légkörben teljenek a napjai.
A világnézeti felvételit nem kell megírnia annak, aki nem vallásos, talán ezért nem írtál Te sem.
Még egyszer köszi!
2-es vagyok, közben rájöttem, hogy én is írtam világnézetit... csak nem tudtam, hogy így hívják (teljesen ideggörcs voltam aznap, a magyar utáni szünetben a felügyelőtanár megkérdezte, melyik iskolából jöttem, nekem pedig meg kellett néznem a diákigazolványomat, mert nem jutott eszembe 😂. Úgy néz ki, azóta nem tudtam lenyugodni) 😅. Most pedig valamiért szóbeli-világnézetire gondoltam (pedig egy betű sem utalt rá...)
Igen, imákat kell kiegészíteni, és a végén nekünk (2 éve) le kellett írnunk életünk 4 legjobb pillanatát, és az általunk a mai fiatalságra nézve legsúlyosabbnak gondolt 4 problémát. Ez nem számít bele semmibe, nem pontozzák és nem befolyásolja a sorrendet, csak tályékoztató jellegű... de úgyse jegyzik meg, tehát nincs miért aggódni :). Csak az írásbelit kell jól megírni ;). Sok sikert hozzá!!!
Tegnap láthatta az osztályomat, jófejek a tanarok...
Nagyon tiszta, rendes környezet. Az igazgatóúr is kedves, tamogató egy olyan tanárt sem tudnék mondani, akit nem szeretek, van aki kicsit szigorúbb, ezáltal talán jobban odafigyelünk rá ...
Nekem a felvételin-szóbelin az igazgatóúr és egy tanárnő voltak ott, olvasnom kellett, beszélgettünk aztán kicsit matekoztunk, törtek voltak (azt érdemes átnézni, én az izgalomtól alig tudtam egyszerűsíteni😇)
Ha van kérdés nyugodtan írj!!
Első vagyok újra
"Nem akarom, hogy nyomasztó légkörben teljenek a napjai"
Természetesen mint mindenol, itt is vannak olyanok, akik szeretnek belekötni másokba, de pl az én osztályomban senkit se gúnyolnak vagy ilyesmi, és gondolom ez másoknál is így van, míg az előző iskolában nagyon divat volt az ilyesmi.
Nálunk az osztályközösség nem olyan jó, de 1 lány kivételével mindenki talált legalább egy valakit (de inkább többet), akivel jól érzi magát.
#5 azért amit az igazgatóról írtál, túlzás.
Nálunk van egy fiú, akit szó szerint amióta meglátta, nem bírja
Meg hallottam már "rémtörténeteket" róla..
De egyébként a diákok többségével nem nagyon foglalkozik, szóval nem elrettenteni szeretném a lányod.
Azért én tudnék mondani tanárokat, akiket nem szeretek..
De többségben vannak akiket én és a többi diák is kedvel
A környezet tényleg tiszta, a menza is jó.
Egyébként a szóbelin nem mindenkitől kérdeznek matekos-magyaros dolgokat, azt hiszem csak attól, akinek nem sokon múlt az írásbeli
Ha van még kérdés, privátban vagy itt is írhattok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!