Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan dolgoztátok fel az...

Hogyan dolgoztátok fel az első kudarcotokat egyetemen?

Figyelt kérdés
Mindig is kitűnő tanuló voltam, de úgy látszik egyetemen már nem tudom hozni ezt a szintet. Heteket készültem egy elég nehéz zh-ra, tényleg úgy éreztem hogy simán meglesz a négyes, vagy akár az ötös, mégiscsak kettest kaptam. Ez először eléggé meghatott, de úgy voltam vele hogy legalább nem kell pótra mennem. Van egy még számomra ennél is nehezebb matekos tárgy, ahol viszont nem sikerült megajánlott jegyet szereznem és vizsgáznom kell. Épp csak egy pár ponttal csúsztam le a 60%-ról, de ez nem is lényeg. Próbálok készülni a tárgyra, de állandóan azon jár az eszem hogy megint szerencsétlen leszek és olyan feladatokat kapok amiket nem tudok rögtön megoldani. Így visszatekintve a zh-ra is tuti megtudnám oldani jobban,de stresszhelyzetben alig tudtam gondolkodni, és szerintem ez is lehet az oka a bukásomnak, nem a tudás hiánya.. Épülős tárgy, szóval muszáj hogy meglegyen, nem akarok emiatt csúszni. A többi vizsgával nincsen probléma, készültem rájuk év közben is, így nem hiszem hogy meglepetés érhet.

2021. dec. 21. 11:52
1 2
 11/14 Tom Benko ***** válasza:
11%
Előre tudtam, hogy az egyetem más lesz, mint a közoktatás. Kb. telibe szartam, hányas leszek, az számított, hogy magamból a maximum jöjjön ki.
2021. dec. 22. 12:21
 12/14 Tom Benko ***** válasza:
11%
Meg is lett az eredménye. A pedálgépek negyed-ötödévre lassan alább ereszkedtek, én meg tanultam a hibáimból, és emelkedtem felfele.
2021. dec. 22. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:
32%

Ne csüggedj el, van, hogy nehéz belerázódni az egyetemi követelményekbe, mert ezek teljesen más készülést, hozzáállást, tanulási módszert kívánnak meg, mint a középiskola. Ha megvan a szereteted, a szorgalmad a szak iránt, előbb-utóbb rá fogsz jönni a csínyjára, ebben biztos lehetsz.

Van, aki egyből rájön, van, aki csak a 3. félévben stb. Mindenkinél más. De ha megvan benned az akarat, hogy te ezt el akarod végezni, és az eszed is megvan hozzá, akkor biztosan sikerülni fog, mert más is elvégzi. Az, hogy milyenek a jegyeid, ezzel ne törődj (mármint hogy nem vagy színötös, hát istenem), a kemény egyetemek nem arról szólnak, hogy sportból színötös legyél. Egyébként sem számítanak sokat ezek a dolgok majd kint a munkaerőpiacon, ahol a tapasztalatot és azt nézik, hogy egy problémát hogyan tudsz megoldani, hogy gondolkodsz.

2021. dec. 22. 13:23
 14/14 anonim ***** válasza:
55%
Én ugyanígy vagyok most, mindig is osztályelső voltam, most pedig a matek vizsgamat elcsesztem és 2-es lett egyetemen, pedig a ZH-n ketszer nagyon jol teljesitettem, csak az utolsora beteg lettem es nem lett meg a megajanlott. Szerintem ne csuggedj , minden felevbe lesz egy olyan targy amibol az a lenyeg, hogy gorbuljon a jegy, koncentralj a tobbire, hogy jol sikeruljon :)
2021. dec. 23. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!