Szakdolgozat hivatkozásban elég egy bekezdésben egyszer hivatkozni? Vagy minden mondatban utalni kell rá?
Ha egy kísérletet mutatok be forrás alapján azért nem kényelmes minden mondatba a "szerzők szerint" stb megjegyzést írni. Nekem logikus lenne hogy ugyanazon bekezdés ugyanazon a forráson alapszik.
Ez igy van vagy mi a teendő ilyenkor?
ebben a konzulensed, és/vagy a főiskola/egyetem szakdolgozati útmutatója tud főként segíteni neked.
én csináltam úgy szakdolgozatot, hogy a pl. 2.3.1 alfejezet elején leírtam, hogy ebben a fejezetben ez és ez volt a forrásom
Mindenhol kicsit más. Gondolom volt/van kutatásmódszertanod, ott el kellett hogy mondja a tanár hogy kell.
Nekünk úgy kellett, hogy minden más szerzőtől szedett gondolatot, megállapítást le kell hivatkozni, ha úgy van, akár mondatonként.
Szóval ha egy bekezdésben X munkájában feltárt megállapításokat mutattam be, és az a bekezdés több mondatból áll, akkor minden olyan mondatban, ahol X megállapításairól írok (tehát nem a saját gondolatom), lehivatkoztam.
Nálunk nem volt elég hogy csak a bekezdés elején v végén írom oda hogy ezt X-től szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!