Próbanap középsuliban?
Nem arra gondoltam hogy szétkapjuk az iskolátXDDDD
hanem hogy felméri az iskola, hogy az osztály tud e velem dolgozni...
Az iskola - ebből a szempontból - pont olyan, mint egy munkahely. Egyik helyre se azért járunk, hogy csacsogjunk a padtárssal/azzal, akivel egy irodában vagyunk, hanem az iskolában azért vagyunk, hogy tanuljunk és számonkéréseket abszolváljunk, a munkahelyen meg, hogy dolgozzunk.
A többi meg - iskolánál - megtehető a büfében, az ebédlőben, vagy szünetben akár az udvaron, munkahelynél meg mindenkor a munkaidő után (esetleg ebédszünetben, de azt meg nem célszerű 2 órásra nyújtani, mert a legkésőbb 2. alkalom után úgyis kirúgnak) .
Kérdező, ilyen, amit 4-ben írtál, ilyen nincs.
Nekem 3 olyan osztálytársam volt, aki menetközben jött: egy magyarul kitűnően beszélő orosz lány, egy kárpátaljai, azaz ukrajnai magyar lány,és egy amerikai srác.
Az első 2 összeszedte magát, beilleszkedett, befogadta a csoport, az amerikai srác meg kb. 10 szót beszélt magyarul, amikor jött, és kb. max. 50-et, mikor távozott. Ebből leszűrheted, hogy mindenhez tolmács kellett volna neki, amire persze egy iskolában nincs humán kapacitás (azaz nincs arra ember - pláne szakképzett - hogy a történelmet, biológiát, kémiát, fizikát stb. mindent szakmailag korrekten fordítson, tolmácsoljon.
Logikus következmény: a két lány maradt és ugyanolyan érettségit kapott, mint én meg a másik 22 osztálytársam, az amerikai sráccal - akiről már csak annyira emlékszem, hogy Jason (ejtsd:Dzsézön) volt a neve, angolosan írva nyilván, hiszen amerikai vezetékneve volt hozzá - meg a csak Jóisten tudja, hogy mi lett.
Ez általában mindenhol így szokott lenni.
Vagy sikerül beilleszkedni, vagy nem. 50-50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!