Én nem elit gimnáziumba jártam, egy teljesen átlagos szakközépbe, és szerintem jobban jártam. Az érettségim 4-es 5-ös lett, bekerültem olyan főiskolára, ahova akartam menni. Szóval egy elit gimnázium felesleges szerintem.
2010. szept. 5. 16:10
2/11 anonim válasza:
Én elit gimibe jártam. Utána az egyetem nem volt olyan nehéz, ahhoz jó volt a stabil alapozás. Volt évfolyamtársam, aki diplomáig nem tudta azt megtanulni, amit én már elsőben is értettem. Korrepetáltam középiskolásokat és egyetemistákat is, azzal kerestem pénzt.
2010. szept. 5. 16:17
3/11 anonim válasza:
énse elit gimibe járok, csak rendes gimibe... de nekem jóezígy, nemtudnék annyit tanulni. a város legjobb gimijébe pl olyan van ha vki nem éri el a 4,5ös átlagot, vagy van 2ese évvégén akkor eltanácsolják de ezelőtt még látogatnia kell a suli pszichologusához...
2010. szept. 5. 16:19
4/11 anonim válasza:
Én középiskolába járok, de úgy érzem, h ez nem csak a sulin múlik. Nálunk nagyon szigorúak a tanárok, de legalább jól megtanítják az anyagot. Legjpbb bnőm mindig dicsekszik mindenkinek, h ő elit gimibe jár meg midnen, de közben ismerek onnan vagy 30-40 embert, s közűlük nagy része csak pénzes és azért került oda, nem az eszéért. (am bnőm is ismerőssel került be). Tanárokkról is hallok, h semmit sem érnek ott, szóval mindenki ilyen 4-es meg 5-ös, én meg matekból szenvedek a 4-esért, s ez nálunk kb. 10-est érne. Ebből a szempontból szemétség, h még csak nem is jobb a suli.
2010. szept. 5. 16:24
5/11 anonim válasza:
16:17
Az ész nem a lexikális tudáson alapszik. Neked van hozzá képességed, de ugyanúgy a legjobb barátom is oda járt ahova én (az első válaszoló vagyok), és mintaterv szerint végezte el a főiskolát, egy mérnöki szakot. Megmondták nekünk, hogy volt olyan évfolyam, ahonnan csak 1 ember jutott el a végéig a mintaterv szerint.
2010. szept. 5. 16:25
6/11 anonim válasza:
"Az ész nem a lexikális tudáson alapszik."
Nem bizony :) De nem is a lexikális tudásról beszéltem, azért megértést írtam. Problémamegoldásra tanítottak a gimiben, nem magolásra.
De igazad van, nyilván kell hozzá bizonyos agy :)
2010. szept. 5. 16:35
7/11 anonim válasza:
Én elit gimnáziumba járok, de nekem megérte. Nagyon jó a társaság, nem stréberek de azért érdeklik őket a jegyek. A szabadidőmet nem nagyon veszi el a tanulás, nem szoktam annyit, legfeljebb egy nagy TZ előtt egy nehéz tárgyból, akkor rászánok egy délutánt. Tanártól függ nagyon, 2 tanár követel annyit, hogy ahhoz szerintem sokat kell tanulni, de szerencsére azok is mennek. Szóval én örülök, hogy idejöttem, nem tanulok sokat, és mégis jó vagyok, tehát egy jóval gyengébb sulit annyira nem élveznék. :)
2010. szept. 5. 16:54
8/11 anonim válasza:
Szerintem meg az nem számít elit giminek, ahol két olyan tanár van, aki sokat vár el... Legfeljebb a neve "elit", de az iskola nem az. Mi átlagos gimnáziumnak számítunk (bár sokan jönnek ide Budapestről), de nekem csak olyan tanárom van, aki elvár egy színvonalat. A magyartanáromnál eddig a legrosszabb emelt szintű érettségi eredmény 99 % volt... És nem tíz éve van a pályán.
2010. szept. 5. 17:46
9/11 Böse válasza:
Szerintem mindenképpen hasznos. Az agy olyan mint az izom: ha keményen használod fejlődik, ha nem ingerled leépül. Aki keményebb gimibe járt, az az egyetemen is jobban bírja a kiképzést. Lehet hogy kemény, de az életben mindig megéri keményen dolgozni. Azért egyébként se kell aggódni hogy túl okos lettél, a jó pap holtig tanul ugyebár.
2010. szept. 5. 19:57
10/11 anonim válasza:
16:54 vagyok
Bocsánat, félreérthető voltam: úgy értettem, nekem sok, de az is közrejátszik, sőt, inkább az, hogy nem nagyon szeretem se a két tanárt, se a tárgyukat. A többi tanárnak is van egy színvonala, sokat vár e, sok leckét adnak, nehéz dogákat íratnak, stb. de nekem nem tűnik túl soknak, viszont többen vannak, akiknek igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!