Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a szociális munka szak?

Milyen a szociális munka szak?

Figyelt kérdés

Jövőre szeretnék átjelentkezni egy másik szakról ide, mert a szociális szféra mindig is vonzott. Viszont sajnos erről a szakról nem sok konkrétumot tudok, és az ismeretségi körömben sincsenek szociális munkások, úgyhogy megpróbálok itt tájékozódni :) Annyit megtudtam, hogy már az első évtől kezdve rengeteg gyakorlat van: ez mit takar pontosan? Különböző szociális intézményeket kell látogatni? Mit kell csinálni a gyakorlat alatt? Ezen belül meg lehet választani az irányt (pl gyermekvédelem), vagy mindenbe bele lehet kóstolni, és a végén dönteni? Nehéz maga a szak?

Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ezekre a kérdésekre válaszolni😊

U.i. Bocsánat utólag is, hogy egy picit kesze-kusza lett az írásom

21/L

2021. nov. 26. 09:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom neked ajánlani én imádom :)
2021. dec. 12. 13:46
 12/14 A kérdező kommentje:
Uu de jó hogy ilyen sokan írtatok, szuper hogy azért pozitív tapasztalatokat is olvasok🤗
2021. dec. 12. 16:27
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
Csak azok írnak rosszat akik a képzés közelében sohasem jártak, illetve sok embert a pénz motivál. De ne hallgass a károgókra.
2021. dec. 12. 17:53
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Szociális munka és szociálpedagógia szakot egyaránt ajánlom.

Utána rengeteg szakirányú végzettséged lehet, ha érdekel a terület.

Picit, jobban ajánlom a szociálpedagógiát mert utána lehetsz: fejlesztő-differenciáló szakpedagógus szakirányú képzéssel, szociális munkásként nem.

Én is szociális munkás vagyok 5 éves osztatlan egyetemi képzésben végeztem.

Ha ma kellene döntenem, akkor a szociális munka BA után szociálpedagógia MA szak

- szociális munka BA és pedagógia BA szak együtt.

- szociálpedagógia BA után neveléstudomány MA

2022. aug. 27. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!