Milyen a szociális munka szak?
Jövőre szeretnék átjelentkezni egy másik szakról ide, mert a szociális szféra mindig is vonzott. Viszont sajnos erről a szakról nem sok konkrétumot tudok, és az ismeretségi körömben sincsenek szociális munkások, úgyhogy megpróbálok itt tájékozódni :) Annyit megtudtam, hogy már az első évtől kezdve rengeteg gyakorlat van: ez mit takar pontosan? Különböző szociális intézményeket kell látogatni? Mit kell csinálni a gyakorlat alatt? Ezen belül meg lehet választani az irányt (pl gyermekvédelem), vagy mindenbe bele lehet kóstolni, és a végén dönteni? Nehéz maga a szak?
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ezekre a kérdésekre válaszolni😊
U.i. Bocsánat utólag is, hogy egy picit kesze-kusza lett az írásom
21/L
Szociális munka és szociálpedagógia szakot egyaránt ajánlom.
Utána rengeteg szakirányú végzettséged lehet, ha érdekel a terület.
Picit, jobban ajánlom a szociálpedagógiát mert utána lehetsz: fejlesztő-differenciáló szakpedagógus szakirányú képzéssel, szociális munkásként nem.
Én is szociális munkás vagyok 5 éves osztatlan egyetemi képzésben végeztem.
Ha ma kellene döntenem, akkor a szociális munka BA után szociálpedagógia MA szak
- szociális munka BA és pedagógia BA szak együtt.
- szociálpedagógia BA után neveléstudomány MA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!