SZTE,PTE, DE, Pázmány jog?
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok és jogot szeretnék tanulni. Olvastam véleményeket a különböző egyetemekről, de azok általánosságban 10 éves kérdések. Gondolom azóta változott a tanítás és ebben szeretném kikérni a véleményeteket.
Melyik egyetemet ajánljátok? És miért? Nagyon örülnék bőven kifejtett saját tapasztalatoknak. :)

#1 köszönöm a választ.
Valóban azért írtam ki saját kérdést, mert minden hasonló kérdés alatt csak marakodás volt, hogy ez az egyetem miért rossz, az miért jobb, ha valaki vidékre megy az nem jó, a pesti egyetemek a jók stb. Tényleg mindig csak a másik egyetem lehúzása a cél egyes válaszadóknak.
Első helyre Szegedet szeretném megjelölni, talán ez tetszett meg eddig a legjobban. Távolságra Szeged vagy Debrecen lenne jó választás. Pécsett tényleg csak végső esetben gondoltam, de azért szerettem volna véleményt hallani például egy ott tanulótól. Budapestre őszintén én nem igazán szeretnék menni, de ahogy írtad is, a rang miatt nagyon nyomatják a Pázmányt.
Őszintén én csak saját tapasztalatokra lennék kíváncsi:D Hogy egy diáknak mi a véleménye a saját sulijáról, mit szeret, nem szeret benne, miért ajánlaná másnak, miért nem, milyenek az órák, a viszgák, a tanárok.Tényleg saját élmények érdekelnének, mert nem tartom túl hitelesnek az "én úgy hallottam mástól/úgy tudom/azt mondják" sztorikat. Nyilván egy szegedi diák a saját iskolájáról tudna mesélni, nem a pécsiről.
A szavazatot látva kezd megerősödni bennem az SZTE, de azért még várok, hátha valaki még válaszol :D
(Más jogi karról is szívesen olvasok, nem csak a megnevezettekről)

Köszönöm ismét a választ! A Károliról én is csak rosszat hallottam így nem nagyon jött szóba. Győr pedig az ország másik fele, így az is ki volt húzva. Őszintén az ELTE nekem sosem tetszett annyira, nem tudom megmondani miért :D De így tőled hallva, jobb is hogy a "feketelistámon volt". Nem vagyok egy versenyzős típus és ha lehet inkább kerülöm is az ilyen helyzeteket.
A vizsgáidhoz pedig sok sikert és erőt kívánok! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!