Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tárgyfelvétel, hogy működik?

Tárgyfelvétel, hogy működik?

Figyelt kérdés

Tárgyfelvételnél neptunban ott van az ajánlott félév. Azt muszáj abban a félévben felvenni?

Konkrét eset nálam: a tesi kötelező, de nyilván semmi nem épül rá, mert pénzügy és számvitel a szakom. Az ajánlott félév az első félév. De én ezt nyugodtan felvehetem pl. a 3. félévtől is? (Különböző családi problémák miatt első félévben próbálom a lehető legfontosabb tárgyakat felvenni csak.)

2010. szept. 4. 12:46
 1/6 A kérdező kommentje:

Illetve ahol két időpont is van ott, hogy választom ki, hogy melyikre megyek. Gondolom nyomok egy felveszet, de akkor melyik időpontba rak?

A másik kérdés van olyan ahol van elmélet és vizsgakurzus. Ha vizsgakurzus rakok akkor elég csak arra bemenni?

2010. szept. 4. 12:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Pfff meg nekem egy csomó kötelezőm időpontja ütközik és nincs más időpont. Ilyenkor mi van? Felveszem és valamelyikre bejárok, de vizsgázni mindből fogok?
2010. szept. 4. 13:02
 3/6 A kérdező kommentje:

És ha valamit felveszek és két oktató közül lehet választani akkor ha a suliban a másikat mondják, hogy az a jobb akkor lemondhatom és átmehetek a másikra?

Míg ezeket nem tudom nem szeretnék semmit összeállítani. De ha minden így maradna vicces órarendem lenne. Egy héten kétszer is háromfele kellene osztódnom. :S

2010. szept. 4. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:

1. a tesit tényleg mindegy, hogy mikor veszed fel.

2. ha több időpont is meg van hirdetve egy tárgyból, akkor be kell pipálni azt, amit fel akarsz venni.

folyt. köv.

2010. szept. 4. 13:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

3. vizsgakurzust nálunk csak akkor lehet felvenni, ha már tanultad a tárgyat előző félévekben, de nem sikerült a vizsga (van ahol rögtön lehet vk-t felvenni, ezt érdeklődd meg, hogy nálatok milyen)

4. ha a kötelezők ütköznek, tényleg nem tudod úgy megcsinálni, hogy ne ütközzön, mert mondjuk mindegyikből csak 1 időpont van, akkor beszélni kell a tanárokkal, hogy csak az egyikre jársz be, vagy egyik héten ez, másik héten az... de ilyenkor is kell mindkettőből vizsgáznod!

5. ha több tanár tart órát egy tárgyból pl matek hétfő 1. óra nagy lajos, kedd 2. óra kis béla, akkor te döntöd el a tárgyfelvételnél, hogy melyik órát veszed fel, de utána nem járhatsz a másikra. (esetleg ha megbeszéled velük, akkor lehet, hogy megengedik, de ez is iskolafüggő)

remélem segítettem.

2010. szept. 4. 13:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen segítettél.
2010. szept. 4. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!