Átvesznek egy másik, erősebb gimnáziumba így is?
Az iskolák a pedagógiai programjukban leírják az átvételi feltételeiket. A Madáchét itt találod: [link]
Az elméleti tárgyakból legalább 4,5-es átlagot várnak, illetve meg kell írni a különbözeti vizsgát.
Nem felvételit írsz, hanem átvételit. A felvételi egy központilag kiadott feladatsor, az országban minden nyolcadikos ugyanazt írja. A korábbi évek feladatsorai az Oktatási Hivatal oldalán elérhetőek, így láthatod, hogy a korábbi években milyen feladatok voltak, fel lehet készülni a feldattípusokra.
Az átvételi feladatsort viszont a suli állítja össze, így nem lehet tudni, hogy abban milyen feladatok lesznek, kevésbé tudsz célzottan rákészülni.
Az összes válaszoló én voltam:-)
Nem, én nem iratkoztam át. Már igen régen kikerültem az iskolapadból, a gyerekeim miatt ástam bele magam a középiskolai továbbtanulás témájába. És sikeresen be is iskoláztam őket, jó helyen vannak, szeretik a sulijukat.
Szeretek széleskörűen tájékozódni, ezért több továbbtanulással kapcsolatos fórumon is aktív vagyok, ahol rengeteg sok hasznos információt sikerült begyűjtenem.
És az eredeti kérdésedre ott van a válasz a Madách pedagógiai programjában, szóval még csak olyan jól informáltnak sem kellett lennem:-) Csak rákerestem arra, hogy "Madách átvétel", és a google kidobta eredménynek a pedagógiai programot. Abban egyértelműen le vannak írva a feltételek.
Mondjuk azért azt igencsak furcsállnám, ha egy 1-2 évvel korábban megírt felvételi eredményét vennék figyelembe az átvételkor. Honnan tudnák egyáltalán annak az eredményét? Az értékelőlapot, amely az eredményeket tartalmazza, sokan nem is tartják meg. Szóval no para! Arra koncentrálj, hogy a 4,5-ös átlagot tudd hozni az elméleti tantárgyakból, és kérdezd meg a kiszemelt gimit, hogy mire számíthatsz az átvételi vizsga írásbeli és szóbeli részén!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!