Miért van ilyen kevés testnevelés óra a magyar gimnáziumokban, illetve általános iskolákban?
Szerintem is felesleges a sok teisora, csak megutáltatja a sportot a diákokkal és megalázó is egyeseknek, a tesitanárok meg csak a kedvenc kézis/focis diákokkal szeretnek foglalkozni tapasztalataim alapján.
Én pl tesibol mindig iszonyat béna voltam, a tanár kinevetett és csak legyintett rám, mikor javítani akartam. Viszont ennek ellenére mégis rengeteget sportolok, csak olyat, amit tesin nem lehet, de nekem sokkal több örömet okoz (úszás, vízilabda). És sokkal erősebbnek érzem magam, mint a szuper ügyes osztálytársaim, akik 120 centit ugranak a rúdon és kézen állni tudnak.
Nálunk egyébként is csak az osztályzásból áll a tesi óra, senkinek semmi kedve 3 másik osztállyal átöltözni, ha úgyse csinálunk semmi értelmeset. Ennél több meg csak kínzás lenne, mikor sok gimnazistának 40 órája van egy héten + járjon be vidékről és még tanuljon is. Aki szeretne mozogni, az úgyis fog, aki nem, azt meg minek erőltetni indiánszökdeléssel és társaival.
Hova akarsz te még plusz tesi órát?
Én egyébként pont,hogy sokallom ezt az ötöt,szerintem a legideálisabb is a heti három lenne.
A dagadt gyerekek sem a heti öt tesitől fognak lefogyni,szóval ez felesleges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!