Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a vélemény a székesfehérvár...

Mi a vélemény a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnáziumról?

Figyelt kérdés
2010. szept. 3. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok haverom, ismerősöm van ott, hmm...

Pozitív, hogy az iskola aktívan részt vesz az AFS cserediákprogramban, minden évben van legalább két-három külföldi diákjuk. Ez jó, ha a kapcsolatokra gondolsz.

Az is tetszik, hogy van egyedi ünnepi egyenruhájuk és jól néz ki. Na meg alacsony az osztálylétszám. :D

A termek kialakítása, a belcsín is pofás - látszik, hogy a tandíjat (ami azért nem kis összeg, számomra elég negatív - mert nem tudtunk volna fizetni, inkább teljesen állami, csóró gimibe jártam :D) fejlesztésre szánják.

2010. szept. 4. 18:23
 2/6 anonim válasza:
71%

huhh, na akkor megpróbálom négy évnyi tapasztalat összefoglalását! :) idén érettségizem onnan, szóval csak sikerülni fog. ;)

először is érdemes elmenni a suliba. nyíltnapunk nincsen, a www.lkg.hu oldalon a kapcsolatoknál van egy telefonszám, ahol meg lehet beszélni bármelyik munkanapra időpontot, amikor is az Igazgató Úr vendégül látja Önöket az iskolánkban, bemutatja az épületet, be lehet ülni órára is, beszélget Önökkel. ez maximum másfél-2 óra. az első, ami feltűnhet az embernek mialatt ott van, h nincsen csengő, és kicsi az épület. noss igen, minden osztálynak van egy terme, ahol egész nap van. tehát nem kell teremről teremre járni, a tanárok jönnek mihozzánk. az előző kommentelő írását kibővíteném. szóval valóban részt vesz az iskola az AFS és a YFU cserediákprogramokban, minden évben (pl idén is) több kint lévő magyar diákunk van, ill nálunk is vannak külföldiek (idén thaiföldről, hong-kongból, ha jól tudom dél-amerikából), akiket elhelyeznek az osztályokba, így általában minden osztályban (a negyedikeseket néha kivéve) van legalább egy cserediák.

valóban alapítványi suli vagyunk, tehát havonta X ezer forintot be kell fizetni. ez valóban nem kevés, de én úgy érzem megéri. azt hiszem, h ilyen színvonalú, nívós oktatást nem kaphattam volna egy állami suliban. (példának hadd hozzam fel, h két évig jártam emeltszintű biológia előkészítőre, és ugyan így kémiára is. ez semmi plusz pénzbe nem került, és az alacsony (3-6fő) létszám ellenére is elindult, ellenben az állami sulik min. 8 főjével.) fehérvárott néha előjön az a pletyka (más középsulik diákjai felől), h "mi megvesszük a jegyeket". noss, ez nem igaz. ahogy honlapunkon is írva van, az egész egy szellemi befektetés, a szülő gyermeke jövője felé történő befektetés. ugyan úgy számonkérik (felelés nincsen, csak előre bejelentett dolgozat!) az anyagot és osztályozzák a dolgozatokat. a nyelvoktatás is színvonalas. igaz, nálunk csak angolt és németet tanulhat az ember gyereke.

még egy pozitívumot hadd hozzak fel. kicsit elfogultnak hathat egy belsős véleménye az iskolájáról. de azt hiszem ez a kettő példa talán mindent ténylegesen elárul. szerintem nagyon frappáns dolog, de ha egy intézményről képet akarunk kapni, nézzük meg a wc-t. aki hozzánk bemegy az illemhelyre, nem fog bűzt érezni, és tisztasággal találkozik. a második, amit saját tapasztalatból mondok. jóban lehet lenni a tanárokkal. szívesen beszélgetek velük a szünetekben, és az órán is könnyű velük kompromisszumot kötni, megbeszélni dolgokat (értem ez alatt dolgozatok időpontja, stb); szemben egy állami suliban, ahol (sajnos hallottam olyat is), hogy ha elveszíti az ember az ellenőrzőjét, osztályfőnöki figyelmeztetést kap.

a szakok jövőre úgy fognak változni, h természetismeret-művészet szak, angol-nemzetközi kapcsolatok szak, és idén már működik a német-média szakunk, melyben szerepet vállal a suli által működtetett diákrádió, a Táska Rádió is.

szóval igen. kicsit hosszúra sikeredett, de remélem tudtam segíteni. :) tényleg, érdemes eljönni az iskolába, és megismerni bennünket. :)

2011. nov. 27. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Oda szeretnél jelentkezni?
2014. ápr. 4. 21:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért vannak jobb iskolák
2014. ápr. 4. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:
A tandíjat havonta kell fizetni v. félévente?
2014. okt. 23. 21:14
 6/6 anonim válasza:
A Vörösmartyban napokban hallottam egy interjút az igazgatóval, ahol 1 órában szépen elmondta miért jó a gimi (a rádió archívumában megtalálható). De lényegében azt ami a honlapon is fent van. Nincs feleltetés, egyes pad van stb, amik számomra a parasztvakítás kategóriába tartoznak, nem azoktól lesz színvonalas az oktatás. Nekem az ilyen látványintézkedések mindig gyanúsak. Mert az okés, hogy ne alázzák meg a gyereket, meg a tanárok figyeljenek oda rájuk, ez alapvető, de az, hogy nem kettes padok vannak, vagy nincs hetes (ez kit zavar?), nincs csöngetés, ezeket úgy lobogtatják, mintha bármiben befolyásolná az oktatás színvonalát. Az egy órás interjú alatt szemérmesen egy szó sem esett arról, hogy fizetős magángimi (kb fél milka évente), de azt elmondta, hogy tisztaság van meg rendesek a tanulók. Persze mert az ilyen magas tandíj elég erősen szűri a tanulókat is, szóval a Lánczos nem a társadalmi rétegeket tükrözni, hanem csak az elitet, onnan persze könnyű "normálisabb" társaságot összeszedni. A másik ami erősen szűr az a mondat ami a honlapon van: "Nem vállaljuk az alulmotivált, esetleg neveletlen gyerekeket. Nyilvánvaló, hogy egy 2,8-es tanulmányi átlaggal rendelkező nyolcadikosnak nem megfelelő iskola a Lánczos." Na ez a másik amivel elérik, hogy megfelelő emberanyag legyen a suliban. Így persze minden szép és jó, süt a Nap stb. Bár régen ott dolgozó tanártól olvastam negatív véleményt, hogy a tandíj nem áll arányban a nyújtott színvonallal.
2015. aug. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!