Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány héten belül zárnak a sulik?

Hány héten belül zárnak a sulik?

Figyelt kérdés

Oroszban teljes leállás, romániában iskolabezárás, kötelező maszkhasználat, mindenhol egyre rosszabb a helyzet...

Az oltás nem elég védekezés úgy látszik.

Aztán itthon most az októberi ünnepségek is rátesznek egy lapáttal, várhatóan mégjobban berobbanunk.

A fertőzöttek száma is magasabb mint tavaly ilyenkor, a halottak száma is lassan feltornázza magát.

Már be is jött az igazgató hogy vigyük haza minden cuccunkat, semmi ne maradjon.

Igazából már csak a mikor a kérdés zárás ügyileg.

Szerintetek? Szünet után vissza se kell menni? Vagy még egy hétre igen, mint múlt évben?

2021. okt. 22. 11:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
79%

"Ja, szerinted normális napi 8 óra, +2 az utazás, sokszor sötétedésre vagyok itthon, és még akkor lecke és tanulás. Meg persze mellette játszál hangszeren és sportolj, éjfélre végzel is mindennel..."

10 éve megcsináltam, még ennél többet is, köszi, közel sem lettem idegroncs. Mindig nevetnem kell, ha valaki ettől azt hiszi, az egész világ csak ő ellene van. Addig örülj, amíg ennyi a nyűgöd.

Pár hónapig egyedül? Ember, te hol éltél az elmúlt két évben? Attól, hogy te nem szeretsz társaságba járni és közösségi életet élni, más még igen. Az meg, hogy ki a cicafiú... Hát rád kb jelző nincs ilyen hiszti után.

2021. okt. 23. 17:09
 32/40 A kérdező kommentje:

Okés, köszönöm szépen a válaszokat. Elnézést ha valakit megsértettem, és ki kellett vetkőznie magából, nem ez volt a célom. Viszont van egy stílus amit szerintem "felnőttként" nem kéne megengedni magunknak.

További szép, agresszió (és iskola) mentes napokat kívánok mindenkinek. ☺️

2021. okt. 24. 17:29
 33/40 anonim ***** válasza:
41%

Úgy gondolom, hogy magát a kérdést már eleve felesleges volt kitenni, mert számítani lehetett rá, hogy indulatokat fog szülni, mivel már jópárszor feltették az oldalon.

A te esetedben nekem úgy jönnek le a dolgok, hogy besokalltál, ami egy részről érthető, viszont hidd el, nem csak a sulis dolgoktól lehet erre a szintre jutni. Hajlamosak az emberek úgy gondolni, hogy a sajátjukon kívül más gondok nem léteznek és képtelenek a másik helyébe képzelni magát.

Én valamilyen szinten értem a kifakadásod okát, és igen, rengeteg dolog van az oktatásban, amivel személy szerint én sem értek egyet, viszont - ahogy írtam - vannak, akiknek komolyabb problémákat is szül az élet annál, minthogy be kell járni iskolába.

2021. okt. 25. 12:09
 34/40 A kérdező kommentje:

Az iskola elég sok komolyabb probléma oka, miért nem a problémák eredetét vizsgáljuk, miért a tüneteket kezeljük?

A vírus megváltó is az esetünkben, nem lehet mindent csak egyszerűen jó és rossz kategóriába sorolni. A felhőtlen örömöm igazából csak egy fellélegzés.

De igen, észrevettem hogy vannak akik tényleg komoly pszichés problémákkal is küszködnek... Nekik is kívántam iskolabezárást és picit nyugis karanténos napokat.

2021. okt. 25. 15:40
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

"vannak akik tényleg komoly pszichés problémákkal is küszködnek... Nekik is kívántam iskolabezárást és picit nyugis karanténos napokat."

Az ő problémáikat az nem fogja megoldani, orvosra van szükségük, ha valóban komoly pszichés problémáik vannak. Ha kevésbé komolyak, akkor is minimum pszichológusra. A többiek meg örüljenek neki, hogy nem kell megint bezárkózni, hanem lehet emberek közé járni. Egyébként meg aki ide ír, az már nem tanköteles, úgyhogy...

2021. okt. 25. 17:55
 36/40 anonim ***** válasza:
68%

Abban igazad van, hogy a problémákat a gyökerénél kellene megoldani, de ez a vírusmizéria minden, csak nem megváltás. Mérhetetlen anyagi károkat okozott, sok ember, család, kapcsolat tönkrement bele. Sokakat akadályozott meg a céljainak elérésében. Ezek mellett mindenhol csak a hülyébbnél hülyébb szabályok születtek/születnek. Képzeld, ez is egyenes út a pszichés betegségek felé, hatványozottan.

Az iskolákról: az egész oktatást át kéne szevezni úgy, ahogy van, de az nem egyenlő azzal, hogy fogom magam és egyik napról a másikra bezárom az összes intézményt. 0-24-ben a négy fal között ülni sem normális dolog úgy, hogy boltba azért elmehetsz, de normális szociális életet meg nem élhetsz. Ez ment két évig, bőven elég is volt belőle.

Ám ha te ezeknek a dolgoknak a súlyát nem látod/érzed át, azzal én már nem tudok mit kezdeni, maximum idővel rájössz, hogy igazad volt -e vagy sem.

2021. okt. 25. 18:10
 37/40 A kérdező kommentje:

Hát ez a vírus mizéria is maga az egyik tünet, hogy nem konkrétan csak az iskola, hanem a társadalom működik rosszul. Ennek a súlyát eddig is láttam és tapasztalom nap mint nap a következményeit, azok vannak megilletődve akik egy rózsaszín felhőbe élték az életüket, azt gondolva, hogy a tetteiknek nincsen következménye. Nem normális, hogy a fogyasztás köré epül a világ, mindenki járjon plázába, utazzon, egyen, járkáljon, de nézzenek magukra amikor kitör egy világjárvány, és a nyüzsgésük szétszórja a vírust.

Utána ha vége a korlátozásoknak mi történik? Ugyanúgy kimennek, viháncolnak, röhögcsélnek egy sort a külföldi discóban, és megint jön egy újabb hullám, és megint bezár minden, és megint rengeteg halott lesz. De ezeknek semmi nem nyitja fel a szemét mert nem értik mit tesznek, ezért egyszer ők is halálos megbetegést kapnak. Csak abban reménykedhetünk hogy a halottak nem halnak hiába, és felépíthetünk majd egy új rendszert a régi hibáinkból tanulva, az értelmesekkel akik megmaradnak.

2021. okt. 25. 18:36
 38/40 anonim ***** válasza:
77%

"Nem normális, hogy a fogyasztás köré epül a világ, mindenki járjon plázába, utazzon, egyen, járkáljon, ..."

"Ugyanúgy kimennek, viháncolnak, röhögcsélnek egy sort a külföldi discóban, ..."

Igen, amióta létezik a "gazdaság", mint fogalom, ez így működik. Te amúgy hogyan képzeled el mégis azt a tökéletesen működő társadalmat? Miből éljenek meg azok, akik az általad felsorolt "problémákból" keresik a kenyerüket? Dögöljenek meg, mert munkájukból adódóan nem sorolod őket az értelmes réteg képviselőihez? Vagy szakosodjanak át, amire lehet, már késő? No offense, csak tudod, nem minden olyan fekete-fehér, ahogy te látod.

Egyáltalán mit csináljanak akkor azok a csúnya, állandóan nyüzsgő emberek a szabadidejükben? Otthon társasozzanak, olvassanak, meg aludjanak, vagy mi? Mire költsék a pénzüket, amit keresnek? Egyáltalán minek pénz, ha nem vehetnek belőle semmit? Járjon alanyi jogon minden? Akkor minek dolgozni? Ha nem dolgozik senki semmit, miből építkezzünk?

Kérdések tucatjait lehetne még feltenni azok alapján, amit te leírtál és ahogy elkezdesz párat megválaszolni, csak még annyiszor több merülne fel.

2021. okt. 27. 12:47
 39/40 A kérdező kommentje:
Hát az első lépés megérteni, hogy olyan viselkedésnek nincs helye ami ártalmas és kizsákmányolja a bolygót. Én nem mondtam hogy csúnyák, sőt örülök a vírusnak, annak is hohy terjesztik, csak talán aki az ilyen emberek miatt veszti el a munkáját nem hinném. Azt se nekem kellett kimondanom hogy dögöljenek meg, mert kimondtad helyettem. De kiirtják ők önmagukat is, ha körülnézel meglátod.
2021. okt. 27. 14:05
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Te nagyon nem szereted az emberiséget, ahogy nézem. :D

Senkire nem mondtam, hogy dögöljön meg, kérdeztem, mivel a válaszaidból ennyit lehet leszűrni. Ráadásul nem a fogyasztókra, hanem a belőlük élő emberekre irányult a kérdés.

De mindegy, ez már nagyon OFF, csak kíváncsi voltam.

2021. okt. 30. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!