Több mint 2000 fertozott egyetlen nap alatt mikor állun végre vissza online oktatásra?
10-es. Egy csütörtöki nap, délelőtt írtam, amikor a fiam ÓVODÁBAN volt, 4 km távolságból igencsak nehezen tudtam volna vele foglalkozni, de hála Istennek a logopédus és az óvónők ezt megtették. Nem azért van megkésett beszédfejlődése, mert elhanyagolom, hanem mert OXIGÉNHIÁNYT kapott születése közben. A mozgásfejlődését Dévényes kezeléssel beindították és a nagyobb izomtónus-eltéréseket tudták kezelni, de a beszédfejlesztéshez ehhez logopédus és TSMT torna szükséges, én meg nem vagyok szakember. Nem úgy kell elképzelni, hogy 4 évesen még egy szót sem mond, hanem úgy, hogy nem másfél évesen kezdett mondatokat mondani, hanem csak 2,5 évesen, 4 évesen pedig a GYENGE (hypotón) NYELV- ÉS ARCIZMAI miatt nagy erőfeszítésébe kerül, hogy megformálja a hangokat, emiatt idegenek számára beszéde nehezen érthető.
Egyébként ha valamihez nem értesz, kérdezz ahelyett, hogy ostobén kioktatsz, vagy ha mindenáron hozzá akarsz szólni a témához, előtte Google-ön keress rá pl. "megkésett beszédfejlődés okai".
A jelenségnek több oka is lehet:
• Öröklődés: Az esetek 20 százalékában apai ágon halmozódás figyelhető meg
• Lassabb agyi érés
• Méhen belüli, születés közben vagy azután történt agyi sérülés
• Koraszülöttség
• Általános ügyetlenség
• Ingerszegény környezet
Előfordulhat a beszélőszervek deformációja, vagy lehetnek a beszélőszervek ügyetlenek.[3] Idegrendszeri okok esetén vagy az agyban nem elég fejlett vagy nem is alakult ki az a terület, ami a beszéd megformálásáért felelős, vagy pedig a beszélőszervekkel való kapcsolat sérült.[1] Előfordulhat, hogy a gyereknek a táplálkozással is problémája van, akár csecsemőkortól kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!