Nálunk nem volt. Valami kínos blablabla általános iskola végén volt, különszedve a fiúkat, lányokat. A mesnturációról meg a gumi felhelyezésről.
2021. szept. 22. 14:58
2/15 anonim válasza:
Az LMBTQ-nak mégis mi a f*sz köze van az szexuális felvilágosításhoz? Ha véletlenül tartanak is az iskolában felvilágosító órát, akkor az nem a szexuális orientáltságokról fog szólni, vagy csak érintőlegesen. Bár sokkal jobb lenne, ha tartanának.
Félreértés ne essék, de vagyok LMBTQ támogató, és sokszor engem is dühít, amit a nyugati országokban leművelnek, de a kedves kérdező most pont egy olyan dologban kötött bele, amibe nem kellene.
2021. szept. 22. 15:25
3/15 anonim válasza:
Engem egy tanárnőm fél éven át világosított fel. Manapság már börtönbe csukják őket ezért. :(
2021. szept. 22. 15:31
4/15 anonim válasza:
Iskolai felvilágosítás: használj gumit, mert terhes vagy nemibeteg lehetsz.
A használj gumit ugyan úgy igaz egy meleg kapcsolatra is.
A bioszkönyvből meg már csak ne vegyük ki azt a részt ami erre vonatkozik
2021. szept. 22. 16:12
5/15 anonim válasza:
Én felvilágosítást általános iskolában csak a menstruációról kaptam, azt is későn :D
Gimiben 11.-ben vagy inkább 12.-ben kaptunk felvilágosítást a védekezésről (itt sem esett szó az aktusról, vagy hogy mit kivel hogyan), szintén az osztály 90%-ának későn.
Mire az iskolai oktatás ott tart, addigra szegény gyerek általában már minden fontos információt megkapott otthon vagy a társaságától.
2021. szept. 22. 18:22
6/15 anonim válasza:
A szexuális kategóriát elnézve igen is szükség lenne szexuális felvilágosításra, mert szemmel láthatóan a legtöbb szülő nem foglalkozik a témával. Továbbá az, hogy elmagyarázzák azt, hogy vannak melegek is, egyáltalán nem propaganda. Nem "reklámozzák", hogy *legyél te is meleg*, csak említést tesznek róla (de gondolom te sem külső hatás miatt döntötted el, hogy heteró leszel, hanem csak pusztán az ellenkező nem kelt benned szexuális vágyat).
2021. szept. 23. 12:06
7/15 A kérdező kommentje:
Drak qeen-ek stop az iskolákba?
2021. szept. 23. 16:41
8/15 anonim válasza:
Én is kaptam szexuális felvilágosítást úgy 8.-ban. De addigra anyum, aki nem zárkózott el a kérdésektől, már mindent elmondott, ami fontos. Igen, nálunk nem volt tabutéma a szexualitás, vagy a szex.
2021. szept. 24. 09:05
9/15 anonim válasza:
Eddig hány Drag queen tartott bármilyen előadást magyar iskolában? A melegség és megismerés aktivistáit alig akarják beengedni (pedig ők sem propagandát tolnak, csak beszélgetnek a diákokkal a témában, kérdésekre válaszolnak). Persze be lehetne tiltani nálunk is a bálnavadászatot, csak hát minek, mikor Magyarországon senki nem vadászik bálnára.
2021. szept. 24. 10:56
10/15 anonim válasza:
2# lehet h te nem vagy LMBTQ tag de az iskolákba nem csak heterok járnak és mivel szexuális téma alap, hogy beszélnek róla SZEXUÁLIS felvilágosításon. Amúgy nem volt nálunk semmilyen felvilágosítás
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!