Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemisták miért akarnak...

Az egyetemisták miért akarnak online oktatást?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy újabban az egyetemekről kérdezik meg rendszeresen, hogy lesz-e online oktatás valamikor. Amit a következő okoknál fogva nem értek:

- Egyetemre alapvetően önként tanulni jár az ember, tehát elvileg nem az kellene, hogy legyen az ok, hogy csalni lehessen a ZH-n

- Többen írják, hogy fárasztó nekik órákat utazni be az egyetemre, meg haza naponta. Az ilyenek miért nem igényelnek kollégiumot, vagy vesznek ki albérletet abban a városban, ahol az egyetem van

- Aki lógni akar, jelenlétin is ugyanúgy megteheti, hogy szimplán csak nem megy be az órákra, legfeljebb kibukik.

A középiskola még csak-csak egy "diktatórikus kényszer", de az egyetemen ez nem áll fenn, pont a fentiek miatt.

Valaki meg tudja mondani, hogy egyetemen mi szól az online oktatás mellett, hogy ilyen sokan azt akarnak?

2021. szept. 20. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
Költségvetések és időmegtakarítás miatt, ha nem támogatnak a szüleid méregdrága az egyetemi élet még akkor is, ha valaki nagyon spórolós. Én a fogamhoz verem a garast úgymond, de a költségeim így is minimum 20k koli + 10-15k utazás, bérletek + 5-10k kaja + 10k egyéb események, ahová elrángatnak + ha közösségbe jársz ruhákat is kell néha venni meg cuccokat. Mindezt nem kell fizetni, ha otthonról tanulhatsz. A sok lyukasóráról, üresjáratról ne is beszélünk.
2021. szept. 20. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Egyértelműen jobb a távoktatás.

Szerintem a leghatékonyabbá akkor tehetnék az egész egyetemet, ha felvennék videóra az összes elméletet és azt odaadnák a diákoknak. Gyakorlati órákkal együtt (Matek stb stb). Ahová pedig muszáj bemenni mert labor azt besűrítenék 1-2 napra.

Így az öreg proff 10 szó/perces gyorsaságát fel lehetne venni mondjuk 20-ra és fele idő alatt lemenne az óra. Ha nem érted mit mondott visszatekered és leírod.

Nincs napi 2-3 órás utazgatás és nincs üresjáratban üldögélés.

ZH-t ugyan úgy meglehetne benn írni 1-1 alkalommal, de elméleti oktatáson ott lenni fölösleges. Sokkal több értelme lenne, ha az "elméleti óra" idején konzultációt tartana a tanár az előző heti dolgokból... Így akik nem értenek valamit beülnének a terembe és elmagyarázná nekik.

2021. szept. 20. 17:36
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
Oké, hogy valaki jobban szereti, de ne állítsunk már általánosságban olyat, hogy "egyértelműen jobb a távoktatás"! Nálunk pl. egyáltalán nem az, egy nagy büdős nulla, ott rohadok egész nap olyan online órák előtt, amiken semmit nem tanulok, de ott kell lenni kamerával, aztán meg tanulhatok önállóan kétszer annyit, mint a jelenléti órák mellett, mert irreálisan megemelték a követelményeket, de még így is szétizgulom az idegeimet az online vizsgákon, mert pl. lehetetlen az időkereten belül megírni, vagy ha befagy a rendszer, rádfogják, hogy csaltál, és írhatod újra egy sokkal rosszabb időpontban, még kétszer nehezebb változatban.
2021. szept. 20. 17:47
 14/20 anonim ***** válasza:
71%
Ne is mondjatok, a kedvencem, amikor egy heten ugy oszlatjak el az orakat, hogy hetfo 8-12, majd negy ora szunet, utana este megint orak. Keddre mondjuk bedobnak egy orat delutanra, de csak egyet, hogy be kelljen jarni. A szerda mondjuk teljesen ures. Csutortok teljesen tele este 8-ig, de termeszetesen itt is vannak lyukak. Penteken meg delutan valami jo kis gyakorlat 😂 Az utkozeseket ki is hagytam. Ha ertelmes es logikus orarend lenne senki nem panaszkodna. De vagy legyen annyi ora, hogy megerje bemenni (kolisoknak se kelljen a szobaban unatkozni vagy csavarogni), vagy rakjanak be mindent ket napra, vagy teljesen online. A hibridnek szintugy semmi ertelme, sot, meg kevesebb is. Az mekkora kitolas mar, hogy valaki egy heten azert jar be/azert kolis, hogy megcsinaljon par gyakorlatot?
2021. szept. 21. 13:54
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
A dogak mindenkeppen legyenek eloben viszont, az tenyleg gaz, hogy 60 kerdesre van 20 perc stb. Bar ezt nyilvan nem mi dontjuk el.
2021. szept. 21. 13:55
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

Igen, önként járok egyetemre. Jobban mondva járnék, ha meg lennének tartva az előadások. A gyakorlatokra még be lehet járni, de azok pont azok a gyakorlatok, amit #9 is írt, hogy beülsz a terembe és végigpörgetik ugyanazt a diasort, amit előadáson már leadtak. Ez a pár gyakorlat 2-3 napon van a héten (egymás után), emiatt kell fizetni az albérletet, mert a kolis jelentkezésemet nem fogadták el (túl sokan jelentkeztek, meg is értem, azt legalább nem kell fizetni vírusban is).

Valószínűnek tartom többen ezért nem koliban vannak. Nem csak az igényléstől függ, ha van még rajtad kívül több tízezer ember. Vagy épp ezért nem fizetnek albérletet, amit vissza se lehet sokszor mondani, ha jön a zárás, hanem bevállalják inkább az utazást, ami nyilvánvalóan olcsóbb, de annyival kényelmetlenebb és időigényesebb is.

Szívesen bejárnék, ha normális oktatás lenne, de a semmire se jó gyakorlatok miatt kiadni havi 50 ezret nem túl kellemes. Szóval mindent személyesen vagy semmit. Pedig még jól is jártam, hogy nem szétosztlatva vannak az órák.

Persze benne van a pakliban az is, hogy valaki csak el akarja lógni és a zh-kat kipuskázni, de ezeket én sem értem meg, de valószínű a 'csak a papírt adjátok már ide' gondálkodás miatt van.

2021. szept. 22. 00:22
 17/20 anonim ***** válasza:
36%

nem akarok

számomra az egyetem nem csak a tanulásról, hanem a kapcsolatépítésről is szól

illetve otthon minden nap ugyanolyan reggeltől estig ülsz a laptop előtt, hallgatod az órákat, nem érnek ingerek...ez nem hiányzik

2021. szept. 22. 10:33
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

Most pár kérdés alapján azt vontad le hogy a legtöbb egyetemista online oktatást akar?

Én sokkal jobban élvezem hogy végre van pár órám amit megtartanak jelenlétiben és hogy végre lehet a könyvtába is bejárni *_*

Egyébkent a legtöbb ismerősöm akivel erről beszéltünk mind azt mondták hogy nem bírnák ki ha még egy félévet végig otthon kéne ülniük.

+ hozzafűzni valóm: lehet számodra egyszerűnek tűnik az albi/ koli igénylés de a valóságban baromi nehéz, sokkal kevesebb a kolis férőhely mint amennyi embernek szüksége lenne rá. Az albérletárak elég magasak, szerencse kell ahoz hogy az ember normális szobát/lakást találjon.

2021. szept. 22. 16:30
 19/20 anonim válasza:
89%

Programozónak tanulok, csak a saját élményemről tudok beszámolni de azt gondolom a helyzetemben sokan osztoznak.

Az online oktatás nyújtotta lehetőségek ezen a képzésen és a tény hogy egyedül saját tempóban, a másokhoz való igazodás kényszere nélkül sokkal hatékonyabban lehet tanulni magukért beszélnek.

Egy példával érzékeltetném mire gondolok, ha mondjuk beülök egy valamilyen matek előadásra elárasztanak a formális definíciókkal amikből egy kettőnél talán kapargatom a megértés felszínét de a végén frusztráltan távozom a teremből, ha ugyanezt az anyagot kiadják egy pdfben neadjisten videóban szívesen rászánook 2-3 szor annyi időt és áttanulmányozom az internet kimeríthetetlen tudásával felvértezve esetenként akár 4-5 különféle forrás, segédeszköz társaságában. Gyakorlat dettó. Szerintem az igazság az hogy a legtöbb embernek buli az egyetem buli ismerkedni,inni,elszakadni otthonról stb. és a legtöbb ember nem szeret tanulni önállóan hanem kell neki valami ami húzza én nem akarom bántani őket de az nem vitás, hogy legalábbis néhány szak néhány kurzusánál az online fényévekkel megelőzi a jelenléti oktatást.

2021. szept. 22. 17:26
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó évem már és én koliba jöttem, de így is 1 óra eljutni Budapesten a belvárosig.. Online oktatás alatt a saját tempómban tanulhattam, persze így is voltak határidők, de nem esett ki a napomból instant 2 óra. Imádok sportolni, így arra is több időm volt. A túl nagy tömegben szorongok, ezzel minden nap szembe nézek egyetemen (és nincsenek egyetemen barátaim) Több időm volt a szeretteimre és önmagamra. Tudtam magamra fokuszálni, boldogabb és motiváltabb voltam online oktatás alatt, mint most. Akkor ettem, mikor megéheztem. A felvett anyagot VISSZA TUDTAM GÖRGETNI és többször újranézni, amíg megértettem. De élőben leírok 2 mondatot és viszik tovább a diát. Ezért sírom vissza.
2021. szept. 30. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!