Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyek szerinted a legkomolyab...

Melyek szerinted a legkomolyabb és a legkomolytalanabb mesterszakok?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy jót választani, ami nem felesleges, és kíváncsi vagyok, melyiknek-milyen a megítélése. Jöhet minden ágazatból az, ami szerinted a legjobb és a leggyengébb (elhelyezkedés és karrier szempontjából)!
2021. szept. 17. 18:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
84%

Tudom, de úgy értettem, hogy szerintem az alapszak dönti el elsősorban, hogy mennyire értékes a tudásod. Engem például olyan mesterszakot választottam, amihez elég sokféle alapszak jó. Azok, akik hozzám hasonlóan mérnöki vagy informatikai előképzettséggel jöttek, nagyon jól boldogulnak diploma után, a specifikus tudás miatt megtoldotta az alapvetően jó bérét többségünknek az itt elsajátított tudás. De aki inkább humánabb alapszakkal jött, nem igazán ért el vele sokat... Nem nagyon tud olyan állást találni, ahol önmagában elég ez a tudás egy erős technikai háttér nélkül.

Szóval csak annyival szeretném kiegészíteni a mondandód, hogy szerintem az egész főleg azon múlik, mi az alapszak. A mesterszak adhat egy színezetet neki, informatikusoknál gyakori, hogy gazdasági mesterre mennek egy hatékonyabb vállalkozás vagy egy menedzseri pozíció érdekében. De alapvetően az informatika a fő csapásirány. Ha valaki szociológia/pszichológia szakkal menne gazdasági mesterre, a bérét főleg az alapszak határozná meg szintúgy. Volt ismerősöm, aki vezetés szervezés szakon tanult pszichológia alapszakról érkezve és nem igazán nyert vele sajnos. Jobban járt volna, ha az alapszaknak megfelelő mestert választja. Persze ez utólag derült ki sajnos.

2021. szept. 19. 18:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!