Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik ha nem iratkozok...

Mi történik ha nem iratkozok be egyetemre? Tudok menni majd a 2. Félévben?

Figyelt kérdés

Sajnos nem vettem észre, hogy tegnap volt a határidő és nem bírok már időpontot kérni a beiratkozásra. (Az adategyeztetés kész van). Írtam az ügyfélszolgálatnak e-mailt, ha nem válaszolnak akkor majd felhívom őket, mert csak hétköznap lehet beszélni velük. Esetleg még olyan opció van-e, hogy időpont nélkül beiratkozni?

Az SZTE-ről van szó

2021. aug. 22. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Ha nem iratkozol be, akkor vége, csak újbóli felvételi után tudsz kezdeni.

Viszont ha be akarsz iratkozni, akkor az sikerülni fog. Lehet lesz valami 5 ezres admin költsége a határidő miatt, de nem hagynak lecsúszni. Az egyetemnek a legnagyobb bevételt a hallgató jelenti. Az ő részükről mindegy, hogy az állam adja vagy a hallgató fizeti a tandíjat. Fel fognak fenni. És inkább telefinálj!! Az email az eltűnik, elveszik, megnyizja, bezárja, akármi... telefonlálj!

2021. aug. 22. 13:47
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez most nagyon megnyugtatott, köszönöm szépen.

Először telefonálni próbáltam, viszont az oldalon is írják, hogy hétfő-péntek 9-15-ig lehet hívni őket, és hívás közben is ezt mondta egy automatikus dolog. Ha holnapig nem válaszolnak e-mailben, akkor az lesz az első, hogy felhívom őket.

2021. aug. 22. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Iratkozz be idén és passziváltasd az első félévedet ha annyira nem akarod.
2021. aug. 22. 14:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem az a probléma, hogy nem akarok, hanem az, hogy lekéstem az időpont kérést
2021. aug. 22. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg fogjátok oldani, ne aggódj. Nem te vagy az első a felsőoktatás történetében, aki elfeledkezett erről. A tanulság, hogy innentől nagyon figyelj a határidőkre, mert sok dátumot kell észben tartani, és van, amikor komoly tétje van.

Jól tetted, hogy írtál e-mailt, jól teszed, ha holnap napközben fel is hívod őket. (#1-essel ellentétben, pont hogy az e-mail NEM tűnik el, hisz ott van a szerveren, lehet később hivatkozni rá, szemben a telefonhívással, ahol a szó elszáll, egy másik ügyintéző lehet már nem is fogja tudni, mit beszéltél a kollégájával stb... ezért kell, hogy legyen mindennek írásos nyoma!)

2021. aug. 22. 14:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi :) Igen, a határidők csak annyira új ez az egész rendszer meg minden és rááldásul annyira átláthatatlan az egész még számomra...
2021. aug. 22. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!