Magyarországon minden évben szeptember 1-3 között kezdődik az oktatás vagy volt már hogy hamarább kezdődött? És mindig június 13-15 között ért véget?
Figyelt kérdés
Szeptember 1. az iskolakezdés szeptember 1. a tanév vége pedig június 15. Viszont van olyan, hogy szerencsésen esik az említett két dátum és egy vagy két nappal hosszabb a szünet. Viszont volt rá már példa, hogy Magyarországon, a diákoknak rövidebb lett volna a nyári szünetük? Ha igen, milyen okokból? Lehet ilyenre számítani mostanában?2021. aug. 21. 20:12
1/7 anonim válasza:
Régen volt, most már nincs és remélem nem is lesz
2/7 A kérdező kommentje:
Mikor volt? Miért volt?
2021. aug. 21. 20:46
3/7 anonim válasza:
A 2000-es évek elején az egyik évben augusztus végén kezdődött a tanév. Hogy az miért volt, nem tudom.
4/7 A kérdező kommentje:
És hamarabb ért véget? Vagy egyszerűen rövidebb volt?
2021. aug. 22. 00:38
5/7 A kérdező kommentje:
Jó rossz lehetett... Remélem, hogy ilyen nem lesz már!
2021. aug. 22. 00:38
6/7 anonim válasza:
Mindig így kezdődik és végződik. 2005 óta biztosan, ugyanis akkor kezdtem az általános iskola első osztályt. Szülők mesélték, hogy kb a rendszerváltásig szombaton is kellett menni.
A #3-as által leírt esetre sem emlékszem, de tippem szerint csak annyi lehetett, ha volt ilyen, hogy hétfővel kezdődjön a tanév és ne hét közben. Mást nem tudok mögé képzelni, de ha jól tudom ilyen 10 éve is szó volt ilyenről, de végül nem lett belőle semmi.
7/7 A kérdező kommentje:
Tényleg egy hányadék az oktatás... Joga van a diákoknak a pihenéshez, ha már a tanároknak hamarabb kell bemenni. Mi a fenéért kell hétfőn kezdődni neki? Erre semmilyen értelmes indok nincs.
Szombaton már a Kádár-rendszerben nagy részében sem kellett menni.
2021. aug. 22. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!