Ha angoltanár szeretnék lenni, melyik mesterszakot kell választanom?
Jelenleg anglisztikán vagyok még van egy évem hátra. Utána angoltanárnak mennék mesterképzésre.
Ezeket találtam:
-tanári [2 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
-tanári [4 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
-tanári [5 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
Nem tudom, hogy utána hány félév lesz? Nem írja sehol.
Köszönöm.
Ha közoktatásban akarnál tanítani (tudom, írtad hogy nem, csak hátha másban is felmerült ilyesmi), akkor anglisztika mester(!)szak után végezhetnéd el a rövid ciklusú egyszakos angoltanár mesterképzést. De azt olvastam egyébként, ezt idéntől (2021) párhuzamosan is lehet már csinálni, ami azt jelenti, hogy egy lezárt mesteris félévvel a zsebedben belső felvételivel el lehet kezdeni párhuzamosan a rövid tanárképzést is. Az egyetemek honlapján van erről infó. Mondjuk nem tudom, a gyakorlatban a kettő mestert hogy lehet órarendileg összeegyeztetni.
Ami neked a legkézenfekvőbb, ha anglisztika BA után angol nyelvoktató mesterre jelentkezel. Ezzel nyelviskolákban, magánban stb. taníthatsz, közoktatásban nem. Amire #10 gondol, hogy itt államilag finanszírozott és önköltséges formában is pluszban kell fizetni idegennyelvi hozzájárulást. Ennek az angol megnevezése Instructor of English as a Foreign Language, szerintem ezt külföldön is el fogják fogadni. Amúgy is, a külföldi nyelvtanításhoz leginkább brit vagy amerikai útlevél kell... Oké, a rosszmájúságot félretéve, sok ilyen tanfolyam van, nincs egyetlen ultimate képzés ami jobb lenne az összes többinél, ilyen szinten nem szabályozott ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!