Ha angoltanár szeretnék lenni, melyik mesterszakot kell választanom?
Jelenleg anglisztikán vagyok még van egy évem hátra. Utána angoltanárnak mennék mesterképzésre.
Ezeket találtam:
-tanári [2 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
-tanári [4 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
-tanári [5 félév [angol nyelv és kultúra tanára]]
Nem tudom, hogy utána hány félév lesz? Nem írja sehol.
Köszönöm.
A felvi.hu-n találtam.
Viszont közben találtam több infót.
Én nem szeretnék általános és középiskolákban tanítani, hanem majd külföldön, és lehet olyan mesterképzést választani BA után (ha jól értelmeztem), hogy:
-Angol nyelvoktató mesterszak: 2 félév
-Anglisztika mesterszak: 4 félév
Elvileg ezekkel el lehet helyezkedni külföldön nyelvtanárként (esetleg TEFL is kell, de az pár hét alatt megszerezhető tudtommal), illetve hazai nyelviskolákban is.
Egyébként amit mondasz az úgy lehet, mert én is valami ilyesmire jutottam.
Tanárként írom a lehetőségeket.
1. Anglisztika mesterszak után 2 féléves tanárszak és utána egyszakos tanár leszel
2. alapszak után jelentkezel kétszakos tanárképzésre, ami 10-12 félév és kétszakos tanár leszel.
a 4 vagy 5 féléves képzés tanári képzettség esetén újabb szak
egyébként van a felvin tanárképzés választó menü. ott minden fenn van
Értem, köszönöm, de amit én írtam, elvileg úgy is jó?
Tehát hogy elvégzem az Anglisztika szakot, utána Angol nyelvoktató mesterszakra jelentkezem, viszont ezzel be is fejeztem, utána ezzel eltudok helyezkedni külföldön vagy itthon nyelviskolákban... ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!