Nem lesz Digitális Oktatás. Miért?
Aki azt mondja, hogy tuti lesz online oktatás, annak a gazdasági kérdésekről nem sok fogalma van(innen látszik, hogy az online oktatást pártolók nagy része lusta és butuska introveŕált gyerek...)
Azt már sem társadalmilag, sem gazdaságilag nem lehet vállalni, hogy mindent újra teljesen bezárjanak. A vállalkozások számára ez a teljes ellehetetlenülést jelenté, és az állam sem fizethet bértámogatást még hónapokon át, ennyire erős gazdaságunk nincsen sajna.... Azt azért meg remélem Ti sem gondoljátok, hogy majd a sulikat bezárják, de mást nem, és a fiatalok vígan járhatnak moziba, pubokba, koncertekre. Csak pont suliba nem...
Na akkor olvssd el még egyszer lszi amit írtam.
Gazdaságot ìrtam. Nem politikát. Marha nagy különbség, kedves tanult barátom...
Az online oktatás hogyan hozható össze a teljes bezárással és a vállalkozásokkal?
Milyen gazdasági hatása lesz annak, ha a felsőoktatásban az egyetemi diákok otthonról fogják nézni az előadásokat?
Húú,hát inkább ezt el sem kezdem magyarázni, kérdésedből ítélve szerintem még fiatal és tapasztalatlan vagy.
Felejtsd el inkább, nem szóltam...
Erre a kérdésre nem lehet jelenleg biztosat válaszolni. Az már 100%, hogy jelenléti oktatással kezdik a tanévet. Megmondom őszintén, nekem nagyon nem tetszett a digitális oktatás. Vidéki szakközépbe jártam, errefelé nem volt divat az online órák megtartása, összesen heti 3 óránk volt akkoriban. Idén tettem le a szakmámat, szó szerint november és április között egyszer se nyitottam ki egyetlenegy tankönyvemet sem. Lehet, hogy a nagyvárosokban és Pesten szipi-szupi volt a digitális oktatás, normális elmagyarázásokkal, lehetett tanárral beszélgetni stb, de itt, a kisvárosokban egy nagy SEMMI nem volt (legalábbis nálunk).
A szakmai tanárunk lesz@rt minket, amikor segítséget kértem, kaptam egy mondatos választ; "olvas el a wikipédiát és megkapod a választ", vagy "majd később tudok válaszolni" (nem is válaszolt vissza a mai napig).
Az értelmetlen házi feladatokat küldözgették napi szinten (ami természetesen nem a tananyaghoz tartozott) és a lexikális tudást igénylő írásbeli/szóbeli vizsgára nem készítettek fel, mondván van időnk saját magunktól megtanulni mindent, hiszen ráérünk. Azt hozzátenném, hogy a jelenléti oktatás alatt sem tanított, állandóan a magánéletéről beszélgetett, a tananyagot csak lediktáltatta velünk, majd azért, hogya legyen jegyünk, havonta egyszer dolgozatként egy teljes tételt le kellett írnunk magunktól.
Egyedül a némettanár állított össze online dolgozatot, aki ténylegesen kikérdezte a tananyagot mindenkitől (+ felelni is kellett).
Matek, magyar online óra nuku volt.
Amikor panaszt jelentettem az igazgatónak, mert nem voltunk felkészítve a szakmai vizsgánkra, akkor elkezdtek hisztizni a másik szakmai tanárunk (aki nem is tanított az utolsó évben), hogy "Jaj, istenem nem tudjátok elképzelni mennyi munkája van a szakmai tanárotoknak, a tanítás mellett 2 kisgyereket nevel, velük is kell foglalkoznia, emellett 6 osztályt is kell tanítania."
Valóban nagyon sokat dolgozhatott; az online házi feladatokat kiosztotta hétfőn, kijavítani persze nem ért rá, max 1-2 hónap után, online órákat ritkán tartott (amikor épp kedve volt havonta 2szer), amikor kérdésünk volt nem válaszolt ha mégis, akkor wikipédiás baromságot küldött.
Saját önerőmből készültem fel a vizsgára, hála istennek nem kelletett szóbeliznünk, így csak írásbeli és gyakorlati vizsga volt. 90% feletti eredménnyel levizsgáztam, de csak azért, mert időben elkezdtem a tanulást és érdekeltek a szakmai tantárgyak. Az osztálytársaimnak 2, 3 és egynek 4-es lett a vizsgaeredményük, a legtöbben elrontották az írásbeli számításokat és nem tanulták meg a definíciókat. Egyébként 15 tételt ki sem kérdezett tőlünk, nem jutottunk el odáig.
Aztán volt pofája a kedves szakmai tanárnőnek ezt mondania a tanári karnak (a nagynéném is tanár és ő hallotta): "Hát igen, NEKEM köszönheti, hogy ilyen példásan levizsgázott, sokat tettem érte, én biztattam őt a tanulásra."
A vizsga után azonnal kiiratkoztam és iskolát váltottam. Még két évem van vissza a középsuliból, le szeretnék érettségizni.
Most, hogy sulit váltottam úgy érzem belevágtam az ismeretlenbe, viszont nem akarok tanári segítség nélkül érettségi vizsgákra menni.
Úgyhogy remélem, hogy még véletlenül sem lesz digitális oktatás bevezetve, mert már a hócipőm tele van ezekkel az alkalmatlan pedagógusokból.
Az új sulimban csak jókat hallottam, a volt érettségi tagozatos ismerőseim csak ajánlani tudták, ráadásul közelebb is van a lakhelyemhez mint a régi sulim. Várom az iskolakezdést és már alig várom, hogy megismerkedhessek az új osztálytársaimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!