SZOTE-ra (Szeged) szeretnék menni. Orvos szeretnék lenni. Mennyi idő a képzés a bőrgyógyász szakon? És a kozmetológus szakon mennyi? Tehát: ÖSSZESEN hány évet fogok eltölteni az egyetemen?
Figyelt kérdés
2010. aug. 29. 11:12
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Hát, azon az oldalon nem hiszem, hogy megtalálja...
Mindenesetre az orvosi egyetemen nincsenek szakok, 6 éves általános orvosi képzés van, csak utána, diplomával a kezedben szakosodsz, szakterületenként eltérő, többéves (a bőr szerintem nem lehet túl hosszú) rezidensi idő alatt, majd szakvizsgát teszel.
3/8 A kérdező kommentje:
6 év + mennyi idő?
3-3 év? Több? kevesebb? ugyanennyi???
2010. aug. 29. 14:39
4/8 anonim válasza:
Szerintem (nem biztos), a 6 év egyetem után még 3 év a rezidensképzés bőrgyógyászok esetében (de lehet, hogy 4, sajnos sehol nem találom, hogy hova van leírva, hogy mi mennyi idő).
5/8 A kérdező kommentje:
oké, és kozmetológus szak? kb. az is annyi?
2010. aug. 29. 14:44
6/8 anonim válasza:
Keresgéltem, bár nem listát találtam, hanem konkrét önéletrajzokat: 5 év. A kozmetológus nem külön szak, ő is bőrgyógyász.
7/8 anonim válasza:
Belgyógyász és bőrgyógyász szakképzés is 5 év az egyetem után.
A kozmetológiához meg ennyit: [link]
8/8 anonim válasza:
A belgyógyászatot nem tudom hogy kevertem ide, vmiért véletlenül félreolvastam. A lényegen nem változtat. Egyetem után tehát öt év:D
Utolsó voltam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!