Egyetemen a szorgalmi időszakban mely hetek a legdurvábbak, legnehezebbek?
Ha jól tudom, egy szorgalmi időszak 14 hét.
Na meg azt is olvastam, hogy vannak laza hetek, amikor nincsen számonkérés, csak bejárnak az egyetemre a hallgatók és végigülik az órákat; s vannak a kemény, számonkéréses hetek is, amikor szinte minden nap van számonkérés (akár napi több is).
Az volna a kérdésem, hogy mely hetek a legnehezebbek a félév alatt és melyek a legkönnyebbek?
Elsősorban a műszaki (gépészmérnök) irány érdekel (jövőre fogok érettségizni).
BME KJK
Az első kb 4 hétben nem szoktak lenni zhk, de más év közbeni feladatok már ki lehetnek adva. Egy héten mintaterv szerint csak két zhd lehet. Ha nem e szerint haladsz akkor lehet több. Az utolsó hetek a leghúzósabbak, akkor vannak (pót)pót zhk. Na, ha ilyenkor van egy két nem mintaterves tárgyad akkor összejöhet a napi egy zh, de azért szerintem nem egy gyakori eset.
De, hogy lásd, itt megnézheted a KJK legutóbbi zh naptárát.
Van olyan tárgy amit csak a zhk megírásával meg lehet csinálni, de van amihez egyéb évközi feladatok is tartoznak.
Némelyik tárgy laborja lehet beugrós. Ezt is vehetjük számon kérésnek.
BME GPK (másik szak):
Nálunk is az első 2-3 hét a számonkérés nélküli, 4.-től már lehetnek zh-k, házik, a 6. és 7. héten van nagyon sok, aztán megint kevesebb, és az utolsó hetekben van megint sok. És a vizsgaidőszakban ugye a vizsgák órák nélkül. Továbbá, ha van beugrós labor, arra minden héten van számonkérés már a 2. héttől kezdve az óra elején.
Nagyon egyetem és nagyon szakfüggő.
Nálunk villamosmérnökin voltak olyan félévek, ahol a 2. héttől kezdve a 14. hétig folyamatos volt a hajtás, mert rengeteg volt a beugró/jegyzőkönyv laborra +beadandók +zh. De cserébe a vizsgaidőszak maga volt a megváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!