Magyarországon az egyetemeken miért nem úgy szervezik az órarendet,hogy legyen ebédszünet?
Én az alapszakot külföldön csináltam, ott az órarendek úgy voltak megcsinálva,hogy 11:30 és 12:30 között volt egy órás ebédszünet.Ekkor tudtak enni az oktatók és a hallgatók is.
Az egyetemnek volt menzája is, ahol kedvezményesen tudtak enni az oktatók és a hallgatók is.
De, sokan a közeli éttermeket vették igénybe vagy a sarki kebapost.
Nemrég láttam az órarendünket, mikor ránéztem láttam,hogy az óra délig tart, majd negyed óra szünet és jön a következő blokk.
Negyed óra semmire sem elég szinte.
Mikor kérdeztem valakit,hogy mi van az ebédszünettel, azt mondták "nincs".
Ilyenekre miért nem gondolnak a szervezők?
1#
Nálunk sem volt egységes, a különböző szakokon, karokon.
11:30 és 12:30 között viszont nem volt tanítás, ebben egységes volt.
Nem értem,hogy miért is nem "szokás" az ebédelés, pedig a nap legfontosabb étkezése.Nincs igénye az embereknek ilyen fontos dologra?
5#
Az egyetemi menzán nem éttermi árak voltak nálunk,hanem jóval kedvezményesebb.
Az otthonról hozott ételt nincs lehetőség megmikrózni, legalábbis én még nem láttam ilyesmit.
#6 Értem én persze, én sem olyan étteremre gondoltam, csak nem találtam jobb szót. De ettől függetlenül rengetegen vannak akik akármi miatt nem akarnak ott/akkor enni.
A mikrózási lehetőségről én nem tudok, de nyilván sokan nem is igénylik. Én csak pár alkalommal vittem főtt kaját, akkor nem foglalkoztatott ez.
Én nem mondom hogy nincs igazad, csak van egy másik oldal is. Szerintem az általam említett 30 perc az kb egy normális kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!