PTE mérnöki szak?
Figyelt kérdés
Helló! 11.-es vagyok, nagyon szeretem a matematikát, emellett fizikából és informatikából is 5-ös tanuló vagyok. A matek az viszonylag erős nálunk (gimibe járok matspec 6 éves), de a fizika és az infó mondhatni nudli. (ezért is vagyok ötös belőle:)) Villamosmérnökin gondolkodtam, de félek, hogy az infó, és emellett főleg a FIZIKA lemaradásom nagyon buktató lehet. Infóból igazából a programozást nem tudom semennyire, fizkához meg nincs nagyon agyam. Szerintetek mi legyen? Esetleg melyik az a mérnöki szak, ahová nem kell extém fizika tudás? Tapasztalatok?2021. júl. 23. 14:30
1/5 3 napos mákos lecsó válasza:
Hát a mérnökinformatikusra nem kell durva fizika. Habár ott van az elektronika aminek az alapja a fizika... De legalább anyagismerettel nem szívatnak.
Én a Villamosmérnökit javaslom, az elektromosság ügyis olyan részét fogjátok venni már a második héten ahova még a fizika faktosok se jutnak el.
Legalábbis mi fizika fakton nem vettünk kirchoff törvényeket stb.
És nem fognak egyszerűbb kétegyütthatós mozgáson kívül mással csesztetni. Talán gázokkal. De az meg majdnem alapműveltség.
2/5 anonim válasza:
Ha a matekhoz jó agyad van, akkor nem tudom elképzelni, hogy a fizikához teljesen tehetségtelen volnál. Legfeljebb rossz tanáraid voltak, s ezért gondolod így. Szóval nyugodtan jelentkezz bármilyen mérnök szakra. Úgyis elölről elkezdik ott majd neked a fizikát megtanítani, kezdve a Newton-törvényekkel. Simán behozod a középiskolás lemaradásodat.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2021. júl. 23. 20:16
4/5 anonim válasza:
PTE-s ismerősöm van.
Fizika a PTE mérnökinfón buktató tárgy, szóval tényleg akkor ajánlott ha biztos és stabil fizika tudással rendelkezel.
Nyilván vannak olyan egyetemek ahol "kevésbé" veszik komolyan mint ott, de a PTE az egyik ahol keményen számonkérik.
5/5 A kérdező kommentje:
okés, köszönöm
2021. júl. 30. 09:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!