Joghallgatók, ti hogy tanultok?
Én már végeztem ugyan, de általában a következők váltak be:
- minden évben (jó esetben) 1-2 mumus tantárgy, első évben tipikusan a római jog szokott ilyen lenni. Ezekre én hétről hétre igyekeztem készülni, mert pár nap alatt szinte lehetetlen megtanulni egy féléves anyagot a zh-k előtt. Plusz 'motivációként' én az ilyen tárgyakat mindig olyan oktatóhoz próbáltam felvenni, akinél hetente volt számonkérés, mert magamtől nem biztos hogy nekiálltam volna.
- a többi tárgynál, nehézségtől függően, általában csak zh-k / vizsgák előtt pár nappal elég volt tanulni, nyilván ezt ki kell tapasztalni a félév során. Az évfolyamcsoportokban vagy felsőbb évesektől érdemes utánakérdezni, mire hány nap tanulást érdemes szánni, nekem szinte mindig elég volt annyi.
- elsőévesként még megéri szerintem előadásokra járni, hogy legyen valami fogalmatok az adott tantárgy nehezségéről és az oktatói elvárásokról, később már egész jól be lehet lőni ezeket. Általában a tételes jogi tárgyak mindig nehezebbek, mint a 'rizsázós' tárgyak.
-nappalisként az első félévekben érdemes csak az egyetemre koncentrálni, ott kapcsolatokat építeni, egyetemi szervezetekhez csatlakozni, ezek nagyon meg tudnak térülni a későbbiekben.
Előre azért ne stresszeljetek ezen, nyilván egyáltalán nem könnyű a szak, de bőven elvégezhető ha az ember odateszi magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!