Hányas diplomával (BA) vettek fel állami ösztöndíjas mesterképzésre?
Szerintem az ötös diploma az 50 pontot ért.
Akkor mennyi pontod van jelenleg így?
hát nem tudom felvételin mennyit érek majd el.
így annyim van, amit egy 4-re adnak, az egyik egyetemen 6-al szorozzák a diplomajegyet, tehát aszerint 24 pont, máshol meg másképp számítják.
a másik egyetemen a szóbelire jár 90 pont, olyan, mintha nem is számolnák bele a diplomát.
te nem voltál kiborulva, h. 4es lett a diplomád?
Jól mondod, mert mindenhol másképp számolják.
De, az elején ki voltam borulva. Sőt, volt olyan ismerősöm akinek egy másik egyetemen a 4,51-re szintén 4est adtak holott az már sok egyetemen jeles eredmény.
Vizsga után már nem igazán érdekelt, örültem hogy letudtam a sulit és kész. Sehol sem kérték az eredményemet. :D
Mesterre jelentkezéskor féltem csak, hogy lehet kevés lesz, de nem volt. Végülis azóta sem tudom, hogy hanyas diplomával lehetett bekerülni utolsónak.
Úgy gondolom egy 4es diplomajegy és egy jó felvételi már nagyon biztató a mesterhez. Én a helyedben jövőre megpróbálnám. Vagy esetleg pótfelvételin ha indulna....
én sírtam is, annyira megviselt.
nem az a lényeg, h. kérik-e, magam számára fontos a tudat, h. a lehető legjobb legyen. amúgy végig nagyon jól tanultam, 4, 93 és 5,0 között.
örülök annak, h. az egyik egyetemen tényleg csak a szóbelit nézik, úgy érzem ez tiszta lap.
ott vagy elérsz 90 pontot mert tudsz, vagy nem.
a nyelvvizsgákkal még bűvészkedek... hátha meglesz az olasz is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!