Az gáz ha én nem akarok érettségi?
Kamionozni szeretnék már nagyon rég óta, majd a kellő tőke megszerzése után vállalkozást indítani, ezekhez meg ugye nem kell érettségi. Most leszek végzős egy elég jó egyházi iskolában, szüleim mindenképpen szeretnék hogy leérettségizzek én viszont nem.
18/F
Pedig érdemes, mert alapkövetelmény.
Sőt az sem árt ha van stabil angol nyelvismereted.
Ezek már nem olyan dolgok manapság amik kiemelik az embereket, ezek alapok mára.
Ha nincs érettségid, de sima gimibe jártál (ergo nincs szakmád) akkor olyan, mintha csak 8 általánosod lenne. Az érettségi sok munkahelyen követelmény, ha megunod a kamionozást (amihez nem tudom kell-e egyébként) akkor is jól jöhet a tény, hogy legalább megvan.
Ha nagyon nem érdekel, max nem tanulsz rá semennyit. Én se tanultam eleget, a legrosszabb 3-as lett, a másik épphogy 4-es, a 3. emelt 5-ös, de nyomi százalékkal és 2 tisztességes 5-öst szereztem. Nem valami büszkeséggel teli eredmény, de legalább túl vagyok rajta és tovább tudok tanulni.
Oké, 1 éved van hátra, pontosabban 10 hónapod, és megszerzed az érettségit. Összehasonlítva, az érettségi hiányát az életed hátralévő részében érezni fogod, ami menny is? 60-70 év? Pont az a helyzet, hogy nem tudhatod, 15-20-30 x év múlva milyen lesz érettségi nélkül. Vagy lehet akarsz majd szakmát tanulni, illetve ki tudja hogyan változnak a szabályok, lehet alapkövetelmény lesz. Évek múlva érettségizni sokkal nehezebb és több idő, és jóval több pénz, mint most.
Egyébként mit akarsz tenni? Elvégzed a 12 osztályt, és ennyi? Könyörgöm, májusban elballagsz, utána 1 hét az írásbeli, majd 1 hónap múlva 1 nap a szóbeli. Összesen 6 napot kell még pluszban teljesítened, ha ez nem győz meg, akkor nem tudom mi, igaz nem az én problémám lesz majd a papír hiánya.
Még egy dolog, vajon a kamionozás életed végéig megélhetést fog jelenteni?
A válasz nem, most amikor iszonyat mértékben fejlődik a mesterséges intelligencia, önvezető járművek jönnek. Ki tudja, lehet 20-30 év múlva 10-ed ennyi kamionsofőr kell majd, de az is lehet, hogy nulla, akkor mihez kezdesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!