Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi hiányzik az oktatási...

Mi hiányzik az oktatási rendszerünkből?

Figyelt kérdés
2021. júl. 13. 20:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#6: Az egynyelvű nyelvoktatás nem működik mindenkivel (kérdés, hogy a többséggel működik-e, ha igen, akkor mekkorával), különösen az elején nem, amikor a tanulók még nem értik az adott nyelvet, nem értik a tanárt. Nagy létszámú csoportokban nem tudnak eleget beszélni; bármely módszerrel is tanítják őket, a beszédet nem tudják begyakorolni. Kiscsoportos nyelvoktatás kellene, akkor lehet gyakorolni és fejlődni.
2021. júl. 14. 16:58
 12/15 anonim ***** válasza:

#10 de milyen volt? Csak úgy általánosban beszéltetek róla vagy mit csinált a tanár?

Pedig tényleg sokat kovácsolna a gondolkozáson szerintem.

2021. júl. 14. 20:21
 13/15 anonim ***** válasza:
12: Nem a 10-es vagyok, de nekünk is volt filozófia 12. osztályban, és nálunk sem volt igazán sok haszna. Említés szintjén beszéltünk nagy filozófusokról. Pontosan ugyanolyan módszerekkel és hatásfokkal zajlott az egész, mint egy átlag történelemóra. A tanár beszélt, mi meg szorgosan jegyzeteltük Arisztotelész és a többiek életét, utána dolgozatban visszaböfögtük a lényeget az egyetlen átláthatóan jegyzetelő osztálytársunk jegyzete alapján. Gondolkodni nem gondolkodtunk. Bár a tanárunk lelkes volt, végig azt éreztem, nekem ez túl magas, ehhez én hülye vagyok. Ez volt például Platón barlanghasonlatával: tisztán emlékszem rá, hogy a tanárunk rajzolgatott a táblára, kitöltött 45 percet azzal, hogy csak beszélt és beszélt, de az égvilágon semmit nem értettem belőle már akkor sem, ahogy az osztály többi része sem. Később, felnőtt fejjel kb. 5 percembe telt a Wikipédiáról megérteni, miről szól ez a hasonlat. Hogy volt-e értelme végigülnöm azokat az órákat 17 évesen, nem tudom.
2021. júl. 14. 20:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja aha értem. Nálam is olyan volt de csak 1 óra bár izgalmas volt igyis számomra. Nem lehetett tanulni belőle semmit csak így átlagosan beszélt a tanár filozofusokrol ugyanez mint neked.

Nekem jobban tetszene a filozófia mint pl egy matek óra. Sokkal többet kéne gondolkozni és izgalmas is lenne- ezt csak ugy random irtam

2021. júl. 14. 20:53
 15/15 anonim válasza:
0%
A közvéleménnyel ellentétben,az én véleményem szerint a mi oktatási rensdzerünk, nagyon vajszívű. Sajnos a diákok hasraütés szerűen nem jönnek iskolákba heteket,nevetséges indokokkal mint pl.: eltört a keze,vagy megfázott, fél a covid-tól. A 15 perces késést is 100-dik alkalommal is beírás bélkül eltűrik. A diákok három negyede ezenkívül nagyon ostoba és műveletelen, nekem van egy osztálytársam, aki nem tudta azt hogy mi Franciaország fővárosa.
2021. júl. 28. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!