Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Munka mellett levelezőn a...

Munka mellett levelezőn a jogász szak teljesíthető?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Munka mellett mennyire nehéz elvégezni a jogász szakot levelezőn?

Esetleg a műszaki Phd képzést?

A doktori képzés esetén valóban nehéz összehozni a követelményeket? (Kutatás, publikáció stb.) Ebből a szempontból egy jogász szak “jobb/egyszerűbb” választás lehet?

2021. júl. 10. 21:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
ha fake meg összezavarásra alkalmas, légyszi végezd el te is, egyszerű lesz :)
2021. júl. 19. 13:44
 12/14 anonim ***** válasza:
5: kicsit sértődött a hangnemed. Aki a jogász szakkal kapcsolatos kérdésekre keres, azt érdekli a téma. Vagy esélyed sincs bekerülni, de szeretnél, vagy az állami támogatásos esélytelen számodra, fizetni meg nem tudsz/akarsz érte. Az NKE-s államtudományi szakra előbb mondanám, hogy fake doktori. Hiába van felvételi és hiába nevetséges a ponthatár, inkább várok jövő évig és levelező jogra jelentkezek.
2021. aug. 1. 17:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az egyetem (bármilyen) elvégzése valójába nem a tanulástól és a szorgalomtól függ, hanem a szerencsés élethelyzetedtől.

Hogy honnan tudom?

Az "alap" jogi diplomámat a Miskolci Egyetemen szereztem, a gazdasági büntetőjogi szakjogászi diplomámat a Pázmányon, a bűnügyi szakjogászi diplomámat pedig a Károlin és még le is szakvizsgáztam.

Van viszonyítási alapom és - ennyi év alatt - láttam dolgokat....

Az elvégzés (vagy bármilyen sikeresen abszolvált vizsga) nagymértékben a szerencse és a hozáállás (mármint a tanárok hozáállása) kérdése.

Ha szerencséd van, akár 14 órákat is dolgozhatsz, jó eredménnyel végzel...

Ha viszont nincs, tanulhatsz te amennyit akarsz... akkor se fogsz végezni vagy jó ereménnyel végezni (a jogászoknál az eredemény többet számít, mint bármi más).

A tanulás relatíve kevés hozzáadott értéket képvisel, sokkal többet nyom a latba a vizsgáztató tanár hangulata, hozáálása, és a szimpátia.

Láttam olyat, aki államvizsgára 3 nap (ez komoly!) tanulással jött el... nem azért mert annyira okos volt, hanem, mert ennyit tudott tanulni.... és 4 - esre államvizsgázott.

A társaim nagy részét - 4 hét magolás után - meg kirúgták... és nem azért mert hülyék lettek volna....

Na, akkor most mi a f@sz van?

Hát az, hogy az élet nem matematika.

Nem attól van meg egy vizsga, hogy ész nélkül tanulsz.... hanem, hogy jó vizsgáztatóhoz kerülsz, aki jó hangulatban van....

ennek meg semmi köze ahhoz, hogy mennyit dolgozol.

A normális hozzáállású oktató a kettest ki tudja húzni mindenkiből, teljesen mindegy mennyit tanult, ugyanígy a f@sztarisznya oktató is ki tud rúgni, akár egy hónap magolás után is, a munkádtól függetlenül.

Ezzel nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kell tanulni, csak azt, hogy nem a tanulás a döntő tényező... az önnmagában még qurvára kevés.

2023. szept. 2. 10:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Több ezer embernek sikerült már.
2023. szept. 4. 05:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!